EUR: 330,32 Ft
CHF: 300,43 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Elvágta a börtönőr torkát az iszlamista Franciaországban

Megtámadott két börtönőrt egy iszlamista elítélt egy észak-franciaországi fegyintézetben – jelentette kedden honlapján a Le Figaro című francia napilap.

Az Osny településen lévő börtön egyik szélsőségeseket fogadó részlegében az egyik őrizetes egy 25 centiméteres, “nagyon éles és hegyes” pengével vasárnap támadt az egyik börtönőrre, akit a nyakán sebesített meg, majd egy másik börtönőrt is megszúrt, aki kollégája segítségére sietett. A támadás idején öt másik fogva tartott is jelen volt, ők azonban nem vettek részt az erőszakcselekményben. A börtönőröknek sikerült megmenekülniük, a támadót pedig végül gumilövedékkel ártalmatlanították. Mindkét sérült még vasárnap elhagyhatta a kórházat.


A talált nyomok alapján a többi rab is tudott arról, hogy mire készült Bilal T. Az egyiküknél arra utaló bizonyítékokat találtak, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által végrehajtott “kivégzésekhez” hasonló gyilkosságot akartak elkövetni.

A Bilal T. néven azonosított elítéltet hónapokkal ezelőtt Törökországban vették őrizetbe, miközben Szíriába tartott. Szándékos emberölés a vád ellene, idén pedig azért már elítélték, mert több bűntársával együtt bűnszervezetben vett részt, amely terrorszervezettel is kapcsolatban állt. Egyelőre nem világos, hogyan lehetett 25 centiméteres kés a börtönben egy elítélt terroristánál.

Jean-Francois Forget, a börtönőrök első számú szakszervezetének főtitkára az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a franciaországi büntetés-végrehajtás valóságos lőporos hordó, amely 300 embert tart fogva terrorizmus miatt.

Kapcsolódó Cikkek