2019. október 18., péntek
Lukács

Extra

Elvis Presleyről forgat minisorozatot Harvey Weinstein

Harvey Weinstein hollywoodi filmmogul Gracelandben forgat tévés minisorozatot Elvis Presley életéről a néhai sztár hagyatékának gondozóival együttműködve.

A nyolc-tíz epizódos szériát, amelynek társproducere David Glasser, a Weinstein Televízió (WTC) készíti. A felvételek a Presley-múzeumként működő Graceland birtokon folynak majd. Ez lesz a pop királyáról az első olyan életrajzi dráma, amelyet egykori memphisi otthonában forgatnak.


A produkció alkotói páratlan lehetőséget kapnak arra, hogy Elvis személyes tárgyai, használati eszközei, archív fotói és dokumentumai között dolgozzanak. A forgatókönyvhöz Dave Marsh 1982-es Elvis életrajzát is felhasználják.

“Nagyon izgatottak vagyunk a Harvey Weinstennel való közös munka miatt” – közölte a WTC-vel együttműködő Authentic Brands, az Elvis Presley Enterprises tulajdonosa.

“Nagy rajongója vagyok Harvey Weinstein független filmjeinek. Nagyszerű dolog, hogy lehetőségem nyílik együtt dolgozni vele ezen a műsoron, amely bemutatja, hogyan formálta át Elvis a zenei kultúrát és indított el egy forradalmat, amely megváltoztatta a világot” – fogalmazott Priscilla Presley.

Kapcsolódó Cikkek