2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb VIII.kerület

Forgalomcsillapítás a Teleki téren

A napokban készült el a józsefvárosi Teleki tér 17. szám előtt az új gyalogátkelőhely, amelyet az önkormányzat a helyi lakosok kérésére és a piac gyalogosforgalmának fokozatos növekedése miatt alakított ki. A Társak a Teleki Térért Egyesület örül az újabb fejlesztésnek, mert nap mint nap tapasztalják, hogy a fejlődő környéken egyre jobb élni.

Fekvőrendőr, zebra Teleki tér 17 (Fotó: Máté Krisztián)

Az idősebbeknek nagy segítség, hogy nincs szintkülönbség(Fotó: Máté Krisztián)

 

 

A folyamatos lakossági igények és a Teleki téri piac gyalogosforgalmának növekedése miatt a Józsefvárosi Önkormányzat tavasszal úgy döntött, hogy a Teleki téri piac közelében egy új gyalogátkelőt alakítanak ki. A helyi adottságok és az igények figyelembevételével végül a Teleki tér 17. szám előtti részre esett a választás. Az ötmillió forintból elkészült gyalogátkelő teljesen akadálymentesített és sebességcsökkentő küszöböt is kialakítottak. A gyalogosok védelmét a parkolósávba benyúló „fülek” is biztosítják, ezzel biztonságosabbá válik az átkelés a rövidebb átkelőhelyen. A vakok és gyengén látók részére az átkelőt taktilis burkolattal jelölték meg.


Fekvőrendőr, zebra Teleki tér 17 (Fotó: Máté Krisztián)

Feicht Rezsőné minden fejlesztésnek örül a Teleki téren(Fotó: Máté Krisztián)

– Minden évben megünnepeljük szeptember 10-ét, amikor átadták az új teret, amelyet nagyon szeretünk. Örömmel látjuk, hogy két év alatt semmit sem rongáltak meg, gyönyörű a növényzet is – vezetett körbe büszkén a Teleki téren Feicht Rezsőné, a Társak a Teleki Térért Egyesület vezetője, aki arról is beszámolt, miért kértek forgalomcsillapítást. – Nagy itt a forgalom, mert itt jönnek ki a Fiumei útról, és itt mennek a benzinkúthoz is. Ugyanakkor a kertnek itt van egy bejárata is, tehát ezen a helyen nagyobb a gyalogosforgalom. Az utca elejére szerettünk volna egy zebrát is, mert sokan itt vágnak át a téren a piachoz és a szupermarkethez. De mivel nem lehetne kivilágítani egy gyalogosátkelőt, azt nem lehet építeni. Reméljük, hogy az új fejlesztésnek köszönhetően nem fognak száguldozni az autósok, de az biztos, hogy az időseknek nagy segítség az átkelő, mert nem kell le- és fellépniük a magas járdára.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek