EUR: 332,69 Ft
CHF: 302,62 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Külföld

Globálisan az elmúlt két év legnagyobb tőzsdei kibocsátására készülnek

Végső szakaszába ért a kínai állami Postai Megtakarítások Bankja (Postal Savings Bank of China, PSBC) elsődleges részvénykibocsátásának (IPO) az előkészülete a hongkongi tőzsdén.

Szeptember 5-én lehet megtenni az ajánlatokat a részvényre, a beárazás szeptember 20-án vagy 21-én lesz, a papír debütálása pedig szeptember 28-án. Várakozások szerint a részvények 60-80 százalékát nagybefektetők jegyzik le.


Az állami kézben lévő, az 1,34 milliárd lakosú országban postai szolgáltatásokat nyújtó China Post Group irányítása alatt álló pénzintézetnek, amely eszközértékét tekintve Kína hatodik legnagyobb bankja, várhatóan 8-10 milliárd dollár értékben sikerül részvényeket eladnia.

Ez a legnagyobb IPO azóta, hogy 2014-ban a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata, az Alibaba Group Holding rekordértékben, 25 milliárd dollárért adott el részvényeket a New York-i Értéktőzsdén (NYSE).

Az előző rekorder szintén kínai cég volt. 2014-ben 22,1 milliárd dollár értékben adott el részvényeket a Kínai Mezőgazdasági Bank.

Kapcsolódó Cikkek