EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,20 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Extra

Gyurcsányt hibáztatja anyagi gondjaiért Pataky Attila

Az Edda Művek frontemberét sem kímélte a devizaválság, amiből alig egy hónapja – két rejtélyes barátjának köszönhetően, akik nyolcmillió forintot adtak neki kölcsön – sikerült véglegesen kikeverednie. Pataky szerint a probléma 2008-ban kezdődött, amikor a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormány megtévesztette az embereket.

Attila kálváriája 2008 októberében kezdődött, amikor sokakhoz hasonlóan hitelt kellett felvennie, hogy ki tudja fizetni a házát.


– Azt mondták: Attilám, nyugodj meg, lesz ez kevesebb is, csak most éppen annyi, amennyi. Négy nappal később folyósították is az összeget, és innen indult a történet. 45 millió forintot kellett volna visszafizetnem, amelynek a havi törlesztőrészlete 180–190 ezer forint lett volna. Nincs különösebb hobbim, nem iszom, nem dohányzom, gondoltam, meg tudom oldani – mesélte Attila, akinek azonban egyre gyanúsabbak lettek a folyamatosan növekvő törlesztőrészletek, ezért az ügyvédjéhez fordult segítségért.

– Két évvel ezelőtt visszakerestük a papírokat, és bármelyik árfolyamon is néztük az átszámítást, nem stimmeltek a számok. Akkor tűnt fel, hogy közel négymillió forinttal többel terhelték meg a tulajdoni lapomat, vagyis már a kölcsön felvételénél történt egy csalás, vagy devizában tartalmazott valótlant az okirat. Ráadásul a szerződésben egyetlen egy aláírás nem volt jó, vagyis teljesen érvénytelen a dokumentum. Az elején még 2,99 százalékos volt a kamat, majd felment 5,6-ra, és onnan még följebb. Volt olyan hónap, amikor a 180 ezres törlesztőm helyett 510 ezret kellett fizetni. Ott már éreztem, ezt nem biztos, hogy bírni fogom.


Budapest, 2014. május 28. Pataky Attila rockzenész legendás bőrdzsekijét mutatja a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Az énekes nem rejtette véka alá a véleményét azzal kapcsolatban, hogy kiket tart felelősnek a történtekért.

– Neves pénzügyi szakemberek szerint ez egy hatalmas merénylet volt a nemzet ellen, és ennek hét főbűnöse van, Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsuti Péter. Ők szabadították rá az országra ezt a romlott árut. Akárhonnan is nézzük, ez egy nemzetellenes bűntett volt. Családok ezreit tette tönkre, rengeteg ember lett depressziós vagy öngyilkos. Számolni kellett, hónapról hónapra éltünk, dacára annak, hogy énekesként nem kerestem rosszul. Nem tudtam felszabadult lenni, hiszen félelemben és szorongásban akartak tartani az embertársaimmal együtt. Három évig a négy fal között ültünk, nem tudtunk tervezni, nyaralni a családommal, csak görcsölni, hogy ne vegyék el a házamat – mesélte Attila, aki két jótevőjének köszönhetően került ki a devizacsapdából.

– Két jómódú barátom segített, odahozták nekem a nyolcmillió forintot kamatmenetes kölcsön formájában. Elképesztő takarékossággal körülbelül egy hónapja fizettem vissza mindent. Ha ez nem lett volna, 70 millió körül lett volna a végösszeg, amit nem tudom, hogyan gazdálkodtam volna ki.

Budapest, 2014. május 28. Pataky Attila rockzenész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Andy Vajna drámájáról vallott Vajna Tímea

  Andy Vajna drámájáról vallott Vajna Tímea

  Nap mint nap szembesülnie kellett volna az emlékekkel a producernek az Egyesült Államokban, ahol a fia véget vetett az életének, ezért döntött úgy Andy Vajna, hogy haza költözik Magyarországra.

 • Ezért rajong Madár Vera

  Ezért rajong Madár Vera

  Bár a népszerű színésznő nádszál karcsú és vigyáz az alakjára, de imádja a finom falatokat és kimondottan rajong a különleges ételekért.

 • Ilyés Jenifer: Amiért jöttem, az teljesült

  Ilyés Jenifer: Amiért jöttem, az teljesült

  Ilyés Jenifer kissé csalódott, hogy  távoznia kellett a Sztárban Sztár leszekből! A célja azonban így is teljesült: a műsornak köszönhetően ugyanis rátalált egy menedzser, akivel már el is kezdték a közös munkát.