EUR: 330,32 Ft
CHF: 300,43 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Ikrei előtt lőtte fejbe gyilkosa Valériát

Szülővárosáig, Kolozsvárig menekült, de ott elfogták a zsaruk S. Dant, az 53 éves román főorvost, aki szerdán kivégezte reménytelen szerelmét Nyíregyházán. Nemcsak Valériát, hanem férjét, Lászlót is fejbe lőtte. A tüdőgyógyász a nő hétéves ikergyermekei előtt végezte ki az anyát. Az apa életveszélyes állapotban kórházban fekszik.

Véres lábbal szaladt ki a Nyíregyháza jól szituált kertvárosi részén, Oroson található Friss utcára egy hétesztendős kislány szerda délután. Egy környékbeli lakó percekkel korábban kerékpározott arra és látott bemenni egy őszes, hosszú hajú férfit, majd lövésekre és sikításra lett figyelmes.


helyszineles OROS police.hu

– Aztán láttam, ahogy kerékpárra ül és elmegy, majd feltűnt a sikítozó kisgyermek – idézte fel Takács Sándor a Nyíregyházi Televíziónak. A férfi borzalmas drámába csöppent: amikor bement a családi házba, ott találta vérbe fagyva a kislány és ikertestvére negyvenéves édesanyját, Valériát, akin már nem lehetett segíteni. – A férj is vértócsában feküdt, de magánál volt, vizet kért és megnevezte azt is, aki rájuk támadt. Elmondta, hogy pisztolyt tartott a fejéhez és azt kiabálta: „most meghalsz”.

Nyíregyháza, 2016. augusztus 31. Rendőrök helyszínelnek Nyíregyházán 2016. augusztus 31-én a Friss utcában, egy családi háznál, ahol egy ismeretlen férfi rálőtt egy házaspárra. A 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. MTI Fotó: Balázs Attila

Nyíregyháza, 2016. augusztus 31.
Rendőrök helyszínelnek Nyíregyházán 2016. augusztus 31-én a Friss utcában, egy családi háznál, ahol egy ismeretlen férfi rálőtt egy házaspárra. A 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. MTI Fotó: Balázs Attila

A rendőrök azonnal hajtóvadászatot indítottak az 53 éves, román származású, Magyarországon praktizáló tüdőgyógyász, S. Dan kézre kerítésére. A zsaruk közül sokan személyes ügyként kezelhették az esetet, mert mindkét áldozat rokonságában van rendőr. A hajszába a terrorelhárítók is bekapcsolódtak.


A kiérkező mentők már csak Valéria halálát tudták megállapítani, míg férjét, Lászlót azonnal a Jósa András Oktatókórház traumatológiai osztályára szállították, ahol megoperálták és stabilizálták a helyzetét, de lapzártánk idején a 47 esztendős építési vállalkozó még mindig életveszélyes állapotban volt.

03 dan-stamatiu2-TAKARNI-FB

S. Dan

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság elrendelte az emberöléssel gyanúsítható férfi nemzetközi körözését, miközben kollégáim nagy erőkkel próbáltak a már gépjárművel menekülő elkövető nyomára bukkanni. Végül a romániai társszervek egy kolozsvári lakásban találtak rá a férfira. Kezdeményeztük az elkövető kiadását – tájékoztatta a Lokált Fedor Rita százados, a szabolcsi rendőrség sajtóreferense.

Úgy tudjuk, az orvos szülővárosáig, Kolozsvárig vitte magával a gyilkos fegyvert, amit szintén megtaláltak a román rendőrök.

03 nyiregyhazi-gyilkossag-feleseg-gyerkekkel-MINDENKIT-TAKARNI-FB

Valéria és gyermekei

A rendőrök azt is megerősítették, hogy a dráma hátterében szerelemféltés állt. S. Dan korábban a kisvárdai tüdőgondozóban praktizált, néhány éve pedig a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház osztályvezető főorvosa volt, így ismerkedhetett össze az orvoslátogatóként dolgozó családanyával. Sajtóinformációk szerint a nő elutasította a háromgyermekes, elvált orvos közeledését, de azt nem tudni, vajon valóban ez vezetett-e oda, hogy a főorvos pisztolyt ragadott. Közösségi oldalukból az is kiderült, hogy az áldozat férje és a gyilkossággal gyanúsított orvos felesége is ismerték egymást.

A gyilkos a pár gyermekeit nem bántotta, de lapunk információi szerint a kisfiút és a kislányt is kórházba kellett szállítani, mert az átélt borzalmaktól sokkos állapotba kerültek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek