EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb XX.kerület

Ilyen lesz a pavilonsor

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a pesterzsébeti önkormányzat szavazásra bocsátotta, hogy a Baross és Topánka utca sarkán tavaly lebontott pavilonok helyén milyen megosztásban és miként épüljenek fel az újak. A szavazást és a képviselő-testület ülését követően a képen látható megoldásra esett a választás.

A zöldfelületet előrehozzák, a pavilonok üzlettere így légiesebb és átláthatóbb. A Topánka utcai zöld sáv folytonossága nem szűnik meg, az üzletek védettebbé válnak. Október végéig lezárulhat a beszerzési eljárás és utána indulhat az engedélyeztetés és építkezés.

terv2

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.