2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Aktuális

Kiderült! Innen érkezett az űrből fogott titokzatos idegen jel

Sajnos, el kell hogy keserítsük azokat, akik korábban abban bíztak, hogy végre létrejött egy harmadik típusú találkozás, miután idegen jeleket fogtak orosz űrkutatók egy másik naprendszerből.

Az elmúlt napokban óriási port kavart orosz űrkutatók azon bejelentése, miszerint még hónapokkal ezelőtt olyan ismeretlen jeleket fogtak a világűrből, melyeknek a forrását nem tudták beazonosítani. Így joggal merült fel a lehetősége annak, hogy egy idegen, tőlünk jóval fejlettebb civilizáció üzenetét foghattuk egy távoli naprendszerből. Ám ez az elmélet most megdőlt.


Kiderült, hogy az orosz RATAN-600 rádióteleszkóppal észlelt jelek nem is annyira titokzatosak. Az Orosz Tudományos Akadémia asztrofizikusai arra a megállapításra jutottak hosszas vizsgálatok után, hogy a jelforrás nem a Herkules csillagkép, hanem a Föld. Jelentették ki mindezt azt követően, miután a SETI kaliforniai Allen Teleszkóptömböt is HD164595 csillagrendszer felé irányították, de már semmit sem sikerült észlelni. Így szinte biztos, hogy műszerhibára derült fény, vagy pedig arra, hogy valami földi objektum zavarhatta meg a mérést.

A SETI egyik embere korábban még arról beszélt, hogy nagyjából két évtizeden belül szinte biztos, hogy találni fogunk földön kívüli életformát, ahogyan az sincs kizárva, hogy az összeesküvés elmélet kedvelők a bejelentést követően biztosan megcáfolják a vizsgálat eredményét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Megjelent a jövő januári nyugdíjemelésről szóló kormányrendelet, amely szerint a 2020. január 1. előtt megállapított és 2019. novemberében egyösszegű emelési korrekcióban részesült nyugellátások és az ilyen emelésre jogosult egyéb ellátások 2019.

 • Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Egyelőre folytatódik a csapadékos idő, vasárnap várható több napsütés. Marad az évszakhoz képest enyhe idő, többfelé 10 fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

 • Orbán Viktor: Ne engedjük, hogy a szegény országokkal fizettesék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit

  Orbán Viktor: Ne engedjük, hogy a szegény országokkal fizettesék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit

  A klímaváltozás elleni küzdelemről csütörtökön kezdődő tárgyaláson várható “csata közép-európai és magyar nézőpontból arról fog szólni, hogy ne engedjük meg a brüsszeli bürokratának azt, hogy megint a szegény emberekkel és a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben.