2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb VIII.kerület

Kocsis Máté: Brüsszel veszélyes terve minden magyar települést érint

Október 2-án tartják a kényszer-betelepítés elleni népszavazást. Józsefváros Önkormányzatának képviselő-testülete szeptember 8-ai ülésén úgy döntött, hogy Józsefváros támogatja a referendumot és felkéri a kerületi választópolgárokat, hogy vegyenek részt a népszavazáson, aminek érdekében kampányt is indít. Kocsis Máté polgármester szerint Brüsszel veszélyes javaslata minden magyar települést érint, Józsefvárost is, így a népszavazáson a kerület biztonsága és gyermekeink jövője a tét.

testületi ülés

A testületi ülésen szó volt az október 2-i népszavazásról

 

2015-ben másfél millió bevándorló lépte át illegálisan Európa határait, és a folyamat azóta sem állt meg. Az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent és növeli a terrorveszélyt. A magyar kormány ezért több, határozott lépést tett, hogy megvédje állampolgárait. Megépítette a biztonsági határzárat, szigorította a bevándorlásra vonatkozó szabályokat és megvédte az országhatárt. Az Európai Unió arra készül, hogy a bevándorlókat egy meghatározott kvóta alapján szétosztja a tagállamok között. A magyar kormány álláspontja szerint csak a magyarok dönthetik el, kivel szeretnének együtt élni, és kivel nem, ezért mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a kényszer-betelepítést.


józsefváros testület

A józsefvárosi önkormányzat a kényszerbetelepítés ellen foglalt állást

Józsefváros Önkormányzata már februárban elutasította a kötelező betelepítési kvótát, továbbá egyetértését és támogatását fejezte ki a kormány illegális bevándorlással szembeni, Magyarország és a magyar emberek védelme érdekében tett intézkedéseivel kapcsolatban. A képviselő-testület szeptember 8-i ülésén újabb döntést hozott és úgy határozott, támogatja a referendumot,  és a kerületi választópolgárokat a részvételre fogja buzdítani, ennek érdekében pedig kampányt is folytat majd.

Kocsis Máté

Kocsis Máté fontosnak tartja, hogy mindenki részt vegyen a népszavazáson

Kocsis Máté polgármester szerint „az Európai Unió a magyar emberek megkérdezése nélkül készül betelepíteni bevándorlókat. A betelepített embereknek nem egy várost hoznának létre, hanem szétosztanák őket, helyzetüket végül az önkormányzatoknak kellene rendezniük. Ezért van jelentősége annak, miképpen foglalunk állást”.


– Brüsszel veszélyes terve minden magyar települést érint. Az emberek a népszavazáson tulajdonképpen arról határoznak, hogy a településükön akarnak-e bevándorlókat, vállalják-e az ezzel járó terheket, netán kockázatokat, ezért buzdítani kell őket a részvételre – fogalmazott a polgármester.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.