EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,79 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Sport

Konta beájult a harmadik fordulóba

Ahhoz képest, hogy a magyar származású, brit színekben teniszező Johanna Konta kis híján elájult a US Open második fordulójában, elég magabiztosan, 6:2, 5:7, 6:2-re verte a bolgár Szvetana Pironkovát.

Hiába kezdett remekül Konta, a második játszma vége felé alig kapott levegőt, és zokogva esett össze az alapvonalon. Azonnal a segítségére siettek, és kevesebb mint negyedórás orvosi kezelés után folytatni tudta a mérkőzést. Pironkova ezek után könnyedén ledolgozta szetthátrányát, ám Konta újabb szünetet kért, ezúttal körülbelül hét percet a vécében töltött. Ellenfele szerint a brit játékos nem színlelte a rosszullétet, ám a második szünetet – szerinte – jogtalanul vehette igénybe, ez inkább azt a célt szolgálta, hogy összeszedje magát.


– Az egész testem remeg – mondta az orvosoknak Konta, míg ellenfele arra panaszkodott, hogy a második szünet után elvesztette a játék ritmusáét.

– Már nem tudtam visszajönni a meccsbe – mondta a bolgár. – Johanna túl hosszú ideig regenerálódott a mosdóban…

Az orvosok szerint a nagy hőség és a több mint nyolcvanszázalékos páratartalom miatt lehetett rosszul a brit éljátékos. Mellesleg brit teniszezőnő legutóbb 1984-ben jutott a harmadik fordulóba a US Openen. A Roland Garros-címvédő Garbine Muguruza és a wimbledoni döntős Milos Raonic is kiesett a második fordulóban. A US Openen amúgy egy kisebb eső miatt felavatták a 23 771 férőhelyes Arthur Ashe stadion idén elkészült 150 millió dolláros tetőszerkezetét. Az első meccset az 5 perc 35 másodperc alatt bezárt tető alatt Rafael Nadal vívta, aki könnyedén verte az olasz Andreas Seppit.

epa05517524 The chair umpire (L) attends to Johanna Konta of Great Britain after she collapses on the court during play against Tsvetana Pironkova of Bulgaria on the third day of the US Open Tennis Championships at the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 31 August 2016. The US Open runs through September 11. EPA/RAY STUBBLEBINE

EPA/RAY STUBBLEBINE

Kapcsolódó Cikkek