EUR: 332,35 Ft
CHF: 302,13 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb IV.kerület

Kutya jó a kutyáknak Újpesten

Újpesten kifejezetten odafigyelnek a kutyásokra is, ennek köszönhetően a kerületben  jelentősen nőtt a kutyafuttatók száma és az állatbarátok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a felelős állattartásra.

?????????????

A Szilas Családi Park mellett 25 ezer négyzetméteren élezhetik a szabadságot a kutyusok

Mint az ujpest.hu beszámolójából kiderül, az önkormányzat a Szilas Családi Park mellett egy 25 ezer négyzetméteres szabad kutyaparkot is kialakított, ahol bátran elengedhetik kedvenceiket a gazdik, persze csak a szabad jelzést ábrázoló táblák által határolt területen. A Szilas Családi Park esetében különösen fontos, hogy a piknikpark, a vizes játszótér, a KRESZ-park még véletlenül se szennyeződjön kutyapiszokkal, így a „kutyamentes övezetet” a sétányok mentén kihelyezett tiltó táblák jelzik, ezeket minden gazdinak figyelembe kell vennie.
Mint azt Rádi Attila alpolgármester az oldalnak adott interjúban elmondta, bár nem könnyű a városi kutyatartást szabályozni és segíteni, folyamatosan keresik a kutyafuttatók kialakítására alkalmas területeket, de fontos, hogy a gazdik is betartsák a szabályokat, ezért a közterület-felügyelők ellenőrzik a parkokat, tereket, és figyelmeztetik a kutyásokat a helyes magatartásra. Azok a gazdik pedig, akik a figyelmeztetés ellenére sem tartják be a szabályokat, pénzbüntetésre számíthatnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.