EUR: 316,81 Ft
CHF: 278,94 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Luxusnyaralásra ment Nizzába Juhász

A francia Riviérára vitte nyaralni kedvesét Juhász Péter, az Együtt alelnöke. A korrupció elleni harcra és saját megélhetésére egyaránt gyűjtögető V. kerületi képviselő a közelmúltban is adományokhoz jutott. Nem tudni, azokból vitte-e „békülési kiruccanásra” élettársát.

Még le sem csillapodtak a kedélyek amiatt, hogy egyik rabtársa szerint Portik Tamás jogerősen elítélt bűnöző pénzelte az Együtt alelnökét, most újabb botrányos eset derült ki Juhász Péterről. A korrupció elleni harcra rendszeresen pénzadományokat tarháló V. kerületi képviselő a ripost.hu szerint ugyanis néhány napja tért haza egy luxusnyaralásról, amelyet élettársával a Cote d’Azur koronagyémántjának számító Nizzában töltött.


Budapest, 2014. szeptember 23. Juhász Péter, az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltje a Political Capital A Hajléktalankérdés a politikában című konferenciáján a budapesti Mozsár kávézóban 2014. szeptember 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Juhász Péter, MTI Fotó: Kovács Tamás

Az eset furcsasága, hogy amikor korábban a TV2 riportere Juhász megélhetése felől érdeklődött, az Együtt-alelnök felhívást tett közzé, amelyben mindennapi megélhetéséhez kért adományokat, hogy folytatni tudja „korrupció elleni harcát”. A képviselő több nyilatkozata során is nyilvánosságra hozta számlaszámát, várva az anyagi segítséget, ezért meglehetősen furcsa, hogy ilyen pénzügyi problémák mellett is volt lehetősége a méregdrága franciaországi nyaralóhelyen töltenie szabadságát. Egyébként Juhász „békülőnyaralásnak” tervezte az utat a Riviérára a párjával, akivel ennek ellenére nemrég szakítottak.

Megkérdeztük az Együttöt, mit szólnak ehhez az ellentmondáshoz, de lapzártánkig nem kaptunk választ, míg maga Juhász Péter korábban leszögezte, hogy a Lokálnak nem nyilatkozik. Ugyanakkor az biztos, hogy a korábbi botrány miatt a képviselőnek még felelnie kell.


Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Portik Tamás MTI Fotó: Kovács Tamás

– Júniusban indult vagyonnyilatkozat-tételi vizsgálat Juhász Péter képviselővel kapcsolatban, de annak fényében, miszerint milliókat kaphatott a jogerősen 15 évre elítélt Portik Tamástól, az ügyében eljáró albizottság újabb információkat kérhet a képviselőtől – nyilatkozta a Magyar Időknek Böröcz László, Belváros-Lipótváros alpolgármestere.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke viszont továbbra is megbízik Juhász Péterben. Szerinte is csupán arról szól a Portik-ügy, hogy Juhászt egy elítélten keresztül akarják lejáratni. A milliárdos rabtársa arról beszélt a TV2-nek, hogy a vállalkozó havi szinten milliókat adhatott Juhásznak. Ezek után felmerül: vajon az adományokból vagy Portik pénzén utazott-e párjával luxusnyaralásra Juhász?

Nizza, Alter Hafen – Nice, Vieux Port, Image: 279277646, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKG

Nizza, Credit line: Profimedia, AKG

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem túl jó a levegő Debrecenben

  Nem túl jó a levegő Debrecenben

  Kedden a riasztási, szerdán a tájékoztatási küszöbértéket haladta meg a szálló por légköri koncentrációja Debrecenben – közölte a városháza sajtószolgálata csütörtök reggel az MTI-vel.

 • Magyar-román kórházi együttműködés indul

  Magyar-román kórházi együttműködés indul

  Több mint 13 millió euróból (4,1 milliárd forintból) kezdődnek egészségügyi fejlesztések egy román-magyar uniós program segítségével a romániai Szatmár megye, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három kórházában.

 • Ezekre költöttek a legtöbbet a magyarok

  Ezekre költöttek a legtöbbet a magyarok

  Élelmiszerre 1835 milliárd forintot költött tavaly a lakosság, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot, az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékos növekedés az előző évhez képest; az élelmiszerek közül a hús, a sör és a sajt forgalma emelkedett ki – ismerteti a csütörtöki Világgazdaság a Nielsen adataira hivatkozva.