2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Sport

Megszurkálták a válogatott focistákat

A vérüket adták a Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőre készülő válogatott futballisták. Nem a sajtónak vagy a drukkereknek szóló látvány kedvéért, hanem mert a vér tejsavszintjéből roppant fontos információkat lehet szerezni a játékosok fizikai állapotáról – ami Bernd Storck minapi megjegyzése szerint egyelőre nem ad okot túlzott derűlátásra.

A magyar klubokban szereplők jó része már egy hete átesett a felmérésen, tegnap az angyalföldi csapat pasaréti bázisán a hazatért légiósok fülét is megszurkálták.


Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

– Király Gábor és Juhász Roland visszavonult, valamint Gera Zoli sérült, nehéz lesz pótolni őket, de az újak hamar beilleszkednek, így újra kialakul majd az Eb-n megszokott csapatszellem – mondta Németh Krisztián, a katari al-Garafa csatára, és hozzátette, tárgyilagosan nézve a csoportban Portugália a favorit, nekünk Svájccal kell megküzdeni a pótselejtezőt érő második helyezésért.

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint nagyon fontos, hogy a hazai klubok egységes fizikai felkészítést nyújtsanak. A Vasas, a Fradi és a Haladás már a szövetség által javasolt rendszer szerint teszteli a játékosokat.

– Az ilyen vizsgálatokból kiderül, milyen szinten vannak a sportolók, és onnan hová tudnak fejlődni – mondta a német szakember, aki az MLSZ legújabb határozata értelmében aktívan részt vesz majd az akadémiák munkájában mindaddig, amíg a csapatok nemzetközi versenyképessége nem nyer egyértelmű bizonyítást.

A felmérésen ott volt Szalai Ádám is, akinek egyelőre kérdéses a játéka, a neurológiai vizsgálat eredményétől függ, pályára léphet-e a kedden 20.45-kor kezdődő Feröer-szigetek–Magyarország vb-selejtezőn.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar művész szobrával gazdagodott a NOB

  Magyar művész szobrával gazdagodott a NOB

  Cselgáncsozószoborral gazdagodott a lausanne-i Olimpiai Múzeum. A Küzdelem című alkotást a Madridban élő Fodor-Lengyel Zoltán készítette, és a 2017-es budapesti dzsúdó-vb idején a Széchenyi téren állt.

 • Egymást segítik a Gyurta fivérek

  Egymást segítik a Gyurta fivérek

  Ahhoz képest, hogy eleinte csak az volt a szülők célja, hogy a két fiú, Gyurta Dániel és öccse, Gergely megtanuljon úszni, gyorsan nevet szereztek a sportágban.

 • Moszkvai tenisztorna: Babosék az elődöntőben

  Moszkvai tenisztorna: Babosék az elődöntőben

  Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős győzött a párosok negyeddöntőjében a moszkvai keménypályás tenisztorna egymillió dollár (300 millió forint) összdíjazású női versenyében.

 • Szabó Tünde: Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk

  Szabó Tünde: Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk

  A sportolók védelmében szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával jelentősen csökkenthetők a sportolók hosszú távú, esetleg maradandó sérülései – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen (TF) megtartott szerdai előadásában.