2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb XVI.kerület

Megújult iskolák várták a gyerekeket

Amíg a gyerekek vakációztak, a szakemberek azon dolgoztak, hogy a szeptemberi iskolakezdésre megújult körülmények várják a diákokat. Az önkormányzat két nagyobb és sok kisebb felújítást hajtott végre a nyári szünidő alatt.

Tájékoztatásukból kiderült: a Sashalmi Tanodában kicserélték a homlokzati nyílászárókat, felújították a tetőt, új belső udvar készült és elvégezték a homlokzati hőszigetelést és színezést is. Ezzel egy időben a Táncsics suliban mind belsőleg, mind külsőleg teljesen megújult az ebédlő, ahova a KLIK segítségével új asztalok és székek érkeztek, de egy új tantermet is kialakítottak.


Az önkormányzat mintegy 400 millió forintot költött az iskolák felújítására, sőt, a Ziccer Kosársuli és a Kosárlabda Szövetség közös beruházásában a Jókai iskola tornatermének felújításába is „besegített” az összeg 30 százalékával.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.