EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Külföld

Mentőkutyával találkozott a pápa

Mentőalakulatok tagjaival és azzal a keresőkutyával is találkozott szombaton a Szent Péter téren Ferenc pápa, amely élve talált meg a romok alatt egy négyéves kislányt a pusztító olaszországi földrengés után.

A pápa megsimogatta a Leo nevű fekete labradort, gazdájának és a katasztrófaelhárítók többi tagjának, valamint az önkénteseknek pedig köszönetet mondott az eddig végzett munkájukért.


Leo segítségével találták meg Pescara del Trontóban az augusztus 24-ei földrengés után tizenhat órával a romok alatt a négyéves Giorgiát, akit kilencéves nővére, Giulia az élete árán védett meg a rájuk zúduló törmelékektől. A nagyobbik gyermek a testével oltalmazta kishúgát, aki órákig feküdt nővére holtteste alatt.

Leo szerdán Angela Merkel német kancellárral és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel is találkozott a két politikus maranellói megbeszélésén.

Szombaton egy másik kutya, Romeo is bekerült a hírekbe. A Golden Retrievert kilenc nappal a földrengés után épen és egészségesen, bár kissé legyengülve emelték ki egy ház romjai alól Amatricében. A 12 éves jószág egy parányi helyen vészelte át a természeti katasztrófa óta eltelt napokat. Gazdája már feladta a reményt, hogy életben találják, a romeltakarítás során azonban a katasztrófaelhárítók kétségbeesett kutyaugatásra lettek figyelmesek, ez vezette nyomra őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Meghalt Sara Danius

  Gyász! Meghalt Sara Danius

  Meghalt 57 éves korában Sara Danius, az irodalmi Nobel-díjat odaítélő Svéd Akadémia első női titkára – közölte a család a svéd TT hírügynökséggel.

 • Borzalom! Gázrobbanás egy étteremben, sok halott

  Borzalom! Gázrobbanás egy étteremben, sok halott

  Egy étkezdében bekövetkezett gázrobbanás következtében hatan meghaltak, kilencen megsérültek a kelet-kínai Csiangszu tartományban vasárnap – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva.

 • Szörnyű! Már ennyi halottja van a Hagibis tájfunnak

  Szörnyű! Már ennyi halottja van a Hagibis tájfunnak

  Tizenkilencre emelkedett Japánban a Hagibis tájfun halálos áldozatainak száma, több mint 140-en sérültek meg, és tizenkettő fölött van az eltűntek száma is – közölték japán hatósági források vasárnap.