EUR: 330,32 Ft
CHF: 300,43 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Sport

Nem kell a duma, kötelező a győzelem!

Ma este a feröeri Tórshavnban megkezdi a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatát a magyar labdarúgó-válogatott. Nyerni kell, mese nincs.

Bernd Storck megpróbálja végrehajtani azt, ami az elmúlt 32 évben egy szövetségi kapitánynak sem sikerült, vagyis kijuttatni a magyar válogatottat a világbajnokságra. Az első akadály a mindössze ötvenezer lelket számláló Feröer csapata lesz. Ha csak a FIFA-világranglistát vesszük alapul, akkor egyértelmű, hogy mi vagyunk a párosítás esélyesei, hiszen Magyarország a 19., míg Feröer csak a 135. Az is mellettünk szól, hogy a hazaiak keretéből csupán tizenketten számítanak teljes állású labdarúgónak.


Storck azonban már a felkészülési időszak elején kijelentette, hogy még az Európa-bajnokságon sem tartott egyik mérkőzéstől sem annyira, mint ettől, és számára ez lesz az év mérkőzése. Jóllehet a kerettagok többsége egyetért a szövetségi kapitánnyal, de félreértés ne essék, ez csak a szokásos „duma”.

A nyilatkozatokat olvasva az embernek olyan érzése támad, mintha előre mentegetőznének, ami érthetetlen. Mikor mutassuk meg, ha nem most? Feröert persze nem szabad lebecsülni, de ha csupán a játékosok képességeit nézzük, akkor ez igenis kötelező győzelem. Az Eb-selejtezők során oda-vissza verni tudtuk őket, igaz, mindkét meccsen nagyon megizzadtunk.


Toulouse, 2016. június 25. Nikolics Nemanja (b) és Dzsudzsák Balázs a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a franciaországi Toulouse-ban 2016. június 25-én. A magyar csapat Belgium válogatottja ellen játszik június 26-án a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. MTI Fotó: Illyés Tibor


Nikolics Nemanja és Dzsudzsák Balázs 
MTI Fotó: Illyés Tibor

Storck korábban úgy fogalmazott, hogy „a csoport első helyére nehéz lenne odaérni” az Eb-győztes Portugáliával szemben, „de a második pozíció megszerzése nem lehetetlen”. A kilenc második helyezettből a legjobb nyolc pótselejtezőt játszik az oroszországi részvételért, tehát kellemetlen körülmények ide vagy oda, nyerni kell!

A várható kezdőcsapat:

Dibusz Dénes – Fiola Attila, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Kádár Tamás – Elek Ákos, Nagy Ádám – Németh Krisztián, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Feröer–Magyaroszág

Tórshavn, 20.45, tv: M4

Telki, 2016. március 21. Nikolics Nemanja (b) és Kleinheisler László a horvátok elleni felkészülési mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén Telkiben 2016. március 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Telki, 2016. március 21.
Nikolics Nemanja és Kleinheisler László a horvátok elleni felkészülési mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén Telkiben 2016. március 21-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek