EUR: 332,35 Ft
CHF: 302,13 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Nem rázta meg a Skálás gyilkost, hogy börtönben marad

Szabadság helyett további három év fegyház vár a skálás gyilkosként hírhedtté vált Bene Lászlóra, aki telefonon értesítette öccsét: mégse várja haza.

Mivel kedvező döntés esetén a skálás gyilkos a Dunántúlon élő, köztiszteletnek örvendő öccséhez, Attilához költözött volna, a bírósági meghallgatás után Bene első dolga az volt, hogy felhívja őt. Csak egy percet kapott a telefonálásra, ezért szűkszavú volt.


„Isten éltessen, öcsém” – köszöntötte a hírhedt fivér Attilát, aki épp aznap töltötte be a 63. évét. Csak utána közölte a rossz hírt. – „Ne várjatok haza, a bíróság nem hagyta jóvá a szabadulási kérelmemet, így három évig még bent maradok” – mondta.

A skálás gyilkos öccse lakatosként dolgozik, remélte, hogy bátyja most végre szabadul.


bene

– A bátyám hangján nem érződött, hogy megrázta volna a kudarc. Persze lehet, hogy csak szerepet játszott – vélte az öcs. – A bíróság bűnismétléstől tartva utasította el a szabadlábra helyezési kérelmét, pedig odabent ennyi év alatt ő már lehiggadt, nem ártana senkinek. Úgy volt, ha kiengedik, hozzám költözhet. Már mindent meg is beszéltem az élettársammal, a lányommal és a fiammal is. László az alsó szobát kapta volna meg, ami alig nagyobb, mint a Csillag börtön zárkája.

Attila még a szomszédoknak sem mert beszélni a tervéről. A férfi annyira szégyelli hírhedt rokonát, hogy huszonkét évvel ezelőtt elköltözött korábbi lakóhelyéről, Seregélyesről, ahol ujjal mutogattak rá. Családja többé nem ejtette ki László nevét. Attilának korábban nem volt pénze rá, hogy négy éve elhunyt édesanyjától méltó búcsút vegyen. Azt tervezte, fivére szabadulása után együtt elhozzák anyjuk hamvait a temetkezési vállalkozótól, és tisztességesen eltemetik. Erre azonban 2019-ig várnia kell.

Három év múlva szabadul

A skálás gyilkosként elhíresült Bene László társával, Donászi Aladárral 1989 és 1993 között négy embert lőtt agyon. Donászi a zárkában öngyilkos lett, Benét 25 év fegyházbüntetésre ítélték. Nemrég az elsőfokú bíróság úgy döntött, Bene feltételesen szabadulhat, amit most a másodfokú testület meghiúsított. Bene László büntetése három év múlva letelik, akkor szabadulhat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség

    Továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség

    Továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség, amely ugyan Budapesten elvesztette, de a fővároson kívül megnyerte a 2019-es önkormányzati választást – mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

  • Szijjártó: Az amerikai szankció amerikai-török ügy

    Szijjártó: Az amerikai szankció amerikai-török ügy

    Magyarország amerikai-török ügynek tekinti, hogy Washington két török minisztérium és három tárcavezető ellen vezetett be szankciókat, válaszul Törökország északkelet-szíriai offenzívájára – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar újságírókkal kedden Bakuban, ahol a Türk Tanács margóján találkozott török kollégájával, Mevlüt Cavusogluval.