EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,79 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb X.kerület

Nemzeti ügy a népszavazás

Nem a jelenről, hanem a jövőről – gyermekeink, unokáink, országunk és Európa jövőjéről – szól az október 2-i népszavazás – hangsúlyozta György István kormánymegbízott kőbányai sajtótájékoztatóján. Bejelentette: meghívására Nógrádi György, a népszerű biztonságpolitikai szakértő tart előadást Kőbányán az Európai Unió bevándorláspolitikájáról az egyre szaporodó terrortámadások, a legújabb migrációs folyamatok és a közelgő magyar referendum tükrében.

György István Kőbánya

György István szerint meg kell védenünk hazánkat, kultúránkat

Az Európai Unió szétosztaná a kontinensre érkezett és folyamatosan érkező közel-keleti, ázsiai és afrikai migránsokat a tagországok között, így Magyarországra is telepítenének bevándorlókat. Veszélyesnek és károsnak nevezte a brüsszeli bürokraták tervét György István, aki szerint ezzel meglévő életünket, kultúránkat veszélyeztetik, de ez nemcsak rólunk, hanem gyermekeink, unokáink, országunk és Európa jövőjéről is szól.


– Együtt érzünk a migránsokkal és a szerencsétlenebb sorsú emberekkel, de fontos, hogy jól segítsünk nekik. Nem megoldás, hogy Brüsszel meghívót küld, ők pedig az életüket kockáztatva, hiú reményeket táplálva idejönnek. Ott kell segítünk rajtuk, ahol a baj van – szögezte le György István, aki szerint egyedülálló Európában, hogy a magyar kormány az itt élők bölcs belátására bízza e sorskérdés eldöntését. – A mostani népszavazás nemzeti ügy, amely a pártok fölött áll. Ez most nem a belpolitikai adok-kapok ideje. Most arról döntünk, meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat – hangsúlyozta a kormánymegbízott. – Sajnálom, hogy egyes pártok arra biztatják a polgárokat, mondjanak le demokratikus jogaikról pont most, amikor egy ilyen fontos kérdésben dönthetnek – tette hozzá. – A népszavazás a legjobb módja annak, hogy nemet mondjunk a brüsszeli tervekre, arra, hogy a megkérdezésünk nélkül tegyék kockára biztonságunkat és jövőnket, hazánkat – húzta alá a kormánymegbízott.

Nógrádi Györgyöt Kőbányán is kérdezheti

Az ország legnépszerűbb biztonságpolitikai szakértője tart előadást a Kőrösi Csoma Sándor kulturális központban (X., Szent László tér 7–14.) 2016. szeptember 19-én 18 órától. A mindig lebilincselő előadásairól ismert Nógrádi György a migrációról, hazánk és Európa bevándorláspolitikájáról és a népszavazás tétjéről beszél majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.