EUR: 330,62 Ft
CHF: 301,24 Ft
2019. december 05., csütörtök
Vilma

Sport

Nyugdíjba küldik Ecclestone-t

Korszakváltás kezdődik a Forma–1-ben: az egyesült államokbeli Liberty Media vállalat megvásárolta a részvények 35,5 százalékát a CVC Capital Partnerstől és Bernie Ecclestone-tól, így a cirkusz mindenható ura nyugdíjba vonulhat. Bár Bernie esetében nehéz biztosra menni, a 85 éves főnököt az amerikaiak a vezérkar átrendeződése után megpróbálják háttérbe szorítani.

– Én döntöm el, milyen pozícióban maradok! – jelentette ki Ecclestone, akinek lemondását már várta a mindig jól értesült német Auto Motor und Sport szaklap. A vásárló Liberty Media – több tv-csatornát, szolgáltatót, weboldalt és még egy baseballcsapatot is birtokol – ezzel abszolút többségi tulajdont szerzett a száguldó cirkuszban. A médiavállalkozás vezetője, John Malone szeretné megújítani, felfrissíteni a sportágat, ezért a legfontosabb pozíciókba új, fiatal szakembereket nevezne ki. Az átmeneti időszakban még számítanának Ecclestone-ra, ám később biztosan megszabadulnának a sportágból világméretű sorozatot formáló legendától. Utódjaként Malone korábbi üzlettársa, Chase Carey, a 21st Century Fox tulajdonosa, Alejandro Agag, a Forma–E sorozat első embere, és Zak Brown amerikai üzletember és korábbi autóversenyző neve került szóba.


A Liberty a marketing és az Forma–1-hez kapcsolódó termékek, ajándéktárgyak, játékok forgalmazásában lát eddig kiaknázatlan lehetőségeket. S abban, hogy végre istenigazából törjön be a sorozat az amerikai piacra.

epa05374519 Formula One boss Bernie Ecclestone waves in the paddock at the Baku city circuit, in Baku, Azerbaijan 18 June 2016. The 2016 Formula One Grand Prix of Europe will take place on 19 June. EPA/VALDRIN XHEMAJ

epa05374519 Formula One boss Bernie Ecclestone waves in the paddock at the Baku city circuit, in Baku, Azerbaijan 18 June 2016. The 2016 Formula One Grand Prix of Europe will take place on 19 June. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kapcsolódó Cikkek

 • Kiestek! Búcsúzott a Ferencváros

  Kiestek! Búcsúzott a Ferencváros

  A Ferencváros 2-0-ra kikapott a másodosztályú Békéscsaba vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójának szerdai játéknapján, így búcsúzott a sorozattól.

 • Eppel Márton Kispesten edz

  Eppel Márton Kispesten edz

  A Budapest Honvéd a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy korábbi játékosa, Eppel Márton a csapattal készül.

 • Messinek fájt Ronaldo Aranylabdája

  Messinek fájt Ronaldo Aranylabdája

  Nem volt túl boldog Lionel Messi, amikor Cristiano Ronaldo is megkapta az ötödik Aranylabdát. A napokban már hatszoros aranylabdássá vált argentin futballista őszintén beismerte, hogy nem volt túl boldog, amikor portugál riválisa is ötre gyarapította gyűjteményét.