EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Sport

Oenning: Nem lettek jobbak a játékosaim tavaly óta

Ahhoz képest, hogy az NB I rajtja előtt sokan úgy vélték, a Fradinak előre oda lehet adni a bajnoki aranyat, a zöld-fehérek az éllovas Vasas mögött állnak a tabellán. A tavaly még a kiesés ellen küzdő angyalföldiekkel csodát tett Michael Oenning mester. A Lokálnak elárulta a Vasas-titok nyitját.

– Azért ne kergessünk hiú ábrándokat! – szögezte le Oenning. – A Ferencváros ott liheg a nyakunkban, és hátránya ellenére még mindig ő a favorit. Nem azzal kezdtük az idényt, hogy megnyerjük a bajnokságot. Örülök a kiugróan jó teljesítményünknek, de azért a Fradinak jobbak a lehetőségei. Amikor tavaly idejöttem, a kés a nyakunkon volt, de láttam a lehetőséget a csapatban. A gárda kiegészült néhány új szerzeménnyel, és végre ráéreztünk a győzelem ízére, arra, hogyan kell stresszhelyzetben helytállni, felszabadultan futballozni. A játékosok nem lettek jobbak vagy rosszabbak, de csapatként játszanak, fiatalok, és éhesek a sikerre.


Debrecen, 2016. február 13. Michael Oenning, a Vasas német vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Vasas mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. február 13-án. DVSC-TEVA - Vasas 4-0. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Michael Oenning, a Vasas német vezetőedzője
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Milyen eredménnyel lenne elégedett a szezon végén?
– Egyelőre csak a téli szünetig tervezünk. Ha az első 19 forduló után meg tudjuk őrizni előkelő helyünket, akkor el lehet gondolkodni új célok megfogalmazásán. Tavasszal ismét pályára lépünk azok ellen, akiket már megvertünk, és akkor sokkal nehezebb dolgunk lesz, de ez már a második körre is igaz. Jelenleg az a legfontosabb, hogy magabiztos, erős középcsapatot építsünk.
– Ezek szerint a dobogós helyezés csak afféle prémium lenne?
– A dobogó egyelőre nem téma. Persze jó az éllovas helyzetében tetszelegni, főként, mert legutóbb nyolc éve állt a tabella élén a Vasas.
– Hogy érzi magát Magyarországon, és min változtatna a legszívesebben?
– Rögtön jól éreztem magam itt, néhány dolog a gyerekkoromra emlékeztet. Feltűnő, hogy jobb az emberek közti viszony, mint Németország egyes részein. A magyarok a nehézségek ellenére élvezik az életet, és a fociban is többet és jobban akarnak teljesíteni. Az is fontos, hogy a játékosok hallgatnak rám. Nyolc hónapja jöttem, ennyi idő után nincs alapom kritizálni, legfeljebb a mentőautók hangos szirénázása zavar.
– Egyre több német  futballszakember dolgozik nálunk, tartja velük a kapcsolatot?
– Ha az ember külföldön él, természetes, hogy keresi honfitársai társaságát. A szövetségi kapitánnyal, Bernd Storckkal van a legtöbb szakmai kapcsolatom, a Fradi mesterével, Thomas Doll-lal inkább személyes
szinten találkozom, ám segítőit, Ralf Zumdickot és Theo Schneidert is jól ismerem, így többször beszélgetünk.
– Belevágott a magyartanulásba, vagy ez lehetetlen feladat?
– Jó lenne megtanulni a nyelvet, de a szűkös idő miatt ez egyelőre lehetetlen vállalkozás. A „focimagyart” már többé-kevésbé ismerem, és az edzéseken próbálom is alkalmazni. De van még mit csiszolni rajta.

Budapest, 2016. augusztus 17. Remili Mohamedet, a Vasas második góljának szerzőjét (b2) ünneplik csapattársai az OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Vasas FC - Budapest Honvéd FC labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban 2016. augusztus 17-én. A Vasas hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Honvédot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2016. augusztus 17.
Remili Mohamedet, a Vasas második góljának szerzőjét (b2) ünneplik csapattársai az OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Vasas FC – Budapest Honvéd FC labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban 2016. augusztus 17-én. A Vasas hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Honvédot.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Címkék

Kapcsolódó Cikkek