2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Portik pénzeli Juhász Pétert?

A Prisztás József megölése miatt tizenöt év fegyházra ítélt, közismerten baloldali kötődésű Portik Tamás látja el pénzzel és információkkal Juhász Pétert, az Együtt alelnökét – állítja a bűnöző egykori rabtársa.  

Portik Tamást 2012-ben tar­tóztatták le a kilencvenes években elkövetett több le­számolásos gyilkosság meg­rendelése miatt. A jelenleg 15 éves fegyházbüntetését töltő Portikról sokan állít­ják: fogva tartása alatt azzal hencegett egy politikusról, hogy az ő „embere”, hiszen ő fizeti, és ezért azt csinálja, amit ő mond neki – értesült a PestiSrácok.hu.


A portál arról is írt, hogy Portikhoz rendszeresen be­jár beszélőre egy bizonyos A. E. Erika, aki a bűnöző pén­zét kezeli. A nő a Demokra­tikus Koalíció aktivistája és Gyurcsány Ferenc támogató­ja. Ő hozhatta össze Portikot azzal az ellenzéki politi­kussal is, akit kampány­emberén és sajtósán keresztül hálózott be. A TV2 Tények című mű­sorában Portik korábbi rabtársa néven is nevezi a szóban forgó politikust: ő Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

Budapest, 2014. szeptember 23. Juhász Péter, az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltje a Political Capital A Hajléktalankérdés a politikában című konferenciáján a budapesti Mozsár kávézóban 2014. szeptember 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Juhász Péter MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A PestiSrácok arról is be­számolt, hogy Portik első házasságából született, hú­szas éveiben járó Tamás nevű fia apja Svájcba mene­kített pénzéért felel. Ennek kezelését az ifjabbik Portik édesapja utasításai alapján végzi, az összegek A. E. Eri­kán keresztül jutnak el hoz­zá. Portik Tamás vagyona a mai napig tetemes, eléri a 22-23 millió dollárt (körül­belül 6-6,3 milliárd forint). Fia, Tamás svájci állampol­gár, ott él és dolgozik.


Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Portik Tamás MTI Fotó: Kovács Tamás

Juhász Péterhez Portik pénze egy alapítványon ke­resztül jut el, így a tranz­akció nem kelt gyanút sen­kiben. A baloldaliak által alapított szervezet egy la­kossági felhívás alapján két nap alatt 80 millió forintnyi pénzösszeget kalapozott össze, titokzatos támogatók segítségével pedig 50 milli­ónyit.

Juhász a Facebook-ol­dalán reagált a vádakra. Meglepő módon elismerte, hogy kapcsolatba került Portikkal, amikor egy kí­vánságát teljesítette. Azt azonban tagadta, hogy ezért pénzt kapott volna. Szerinte mindösszesen arról volt szó, hogy újságcikkeket adott át Portik emberének „egy A4-es méretű borítékban”. – Lehet, hogy erről a pilla­natról készült fotó is, de az nem pénzátadást örökít meg – közölte.

Kapcsolódó Cikkek