2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Rekordot döntött a reptéri futás

Negyedszer foglalták el futók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér három kilométer hosszú 1. futópályáját, hogy jótékony céllal teljesítsék az öt, illetve tíz kilométeres távokat. Az idei Runway Runon ezren álltak rajthoz, ami az eddigi legtöbb nevezőt jelenti.

Runway Run (fotó: BUD)

Csak úgy szárnyaltak a futók (fotó: BUD)

A szombati futóverseny elsősorban a légi közlekedésben dolgozó szakembereknek és sportolóknak szólt és jótékony célt szolgált. Az Európában egyedülálló versenyt emberpróbáló hőségben rendezték, de ez nem fogott ki a résztvevőkön. A reptér tájékoztatása szerint az idei versenyre is a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, így számos magyar és külföldi cég, illetve idén egy közösségi oldalon hirdetett játékon keresztül bejutott nyolcvan szerencsés „civil” is indult. A hosszabb távot egyébként a férfi egyéni kategóriában az ír Robert Murphy nyerte 34 perc 47 másodperces idővel, míg a nők között Szőke Cecília bizonyult a leggyorsabbnak 43 perc 16 másodperces eredménnyel. Az 5+5 kilométeres váltócsapatok között az Aer Lingus légitársaság csapata diadalmaskodott. A nevezési díjból befolyt összeggel a Suhanj! Alapítványt, valamint a brit Anthony Nolan Alapítványt segítik, amely elsősorban a leukémiás betegek életmentő műtéteit támogatja csontvelődonorok felkutatásával.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.