2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Súlyos beteg Hillary Clinton?

Tüdőgyulladás? Mérgezés? Rejtélyes betegség? A fél világ találgatja, mi állhat Hillary Clinton szédülése és egy rendezvényről való hirtelen távozása mögött. Nem ez az első különös esete a demokrata jelöltnek.

Miközben már a demokraták körében is felmerült, hogy új elnökjelölt után kéne nézni, a WikiLeaks a következő két hétben olyan dokumentumok kiszivárogtatását tervezi, amelyek alapjaiban ingathatják meg Hillary Clinton kampányát. Ennél is nagyobb aggodalomra adhat okot az elnökjelölt asszony egészségi állapotával kapcsolatban felmerülő kérdések is.


New York, 2016. szeptember 11. A Demokrata Párt elnökjelöltjévé választott Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter integet az utcán, miután távozott az Egyesült Államok ellen elkövetett repülőgépes terrortámadások 15. évfordulóján tartott megemlékezésről New Yorkban 2016. szeptember 11-én. (MTI/AP/Andrew Harnik)

MTI/AP/Andrew Harnik

Hillary Clinton legutóbb a szeptember 11-ei megemlékezésen lett rosszul, emiatt még az ünnepség vége előtt távozni kényszerült a helyszínről. Egy videófelvétel is készült arról, ahogy hárman próbálják meg kocsijához támogatni és beültetni az alig magánál lévő Clintont, aki a megemlékezésen olyan speciális napszemüveget viselt, amilyet epilepsziás betegségben szenvedő betegek szoktak viselni a rohamok megelőzése érdekében.

Clintont állítólag 2012-ben agyi infarktussal kezelték, amit eltitkoltak, hogy ne lehessen egészségügyi alkalmatlanságánál fogva kizárni az elnökjelöltek közül. Akkor kapták fel újra a témát, amikor egy nyári felvétel megörökített egy epilepsziás rohamra hasonlító jelenetet, miközben Hillary épp újságíróknak nyilatkozott. A demokrata politikusnak önkéntelenül rángott a feje és eközben furcsa grimaszt vágott. Többen úgy vélik, hogy évekkel ezelőtti betegségéből adódóan maradandó agyi károsodást szenvedhetett és ez okozza rosszulléteit, ájulásait.

Kapcsolódó Cikkek