EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Belföld

Szálloda épül a reptéren

Letették az alapkövét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának szomszédságában épülő új repülőtéri szállodának szerdán. A 3,2 milliárd forintból megépülő létesítmény másfél év múlva fogadhatja első vendégeit.

Budapest, 2016. szeptember 7. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának szomszédságában épülő Budapest Airport Hotel látványterve 2016. szeptember 7-én. Ezen a napon tartották az épület alapkőletételi ünnepségét; a 3,2 milliárd forintból megépülő létesítmény másfél év múlva fogadhatja első vendégeit. MTI Fotó


Ilyen lesz a Budapest Airport Hotel
MTI Fotó

Az időkapszulát Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Gilles Clavie, az Ibis szállodák kelet-európai üzemeltetéséért felelős Orbis-csoport elnök-vezérigazgatója helyezte el az építkezés területén, a kivitelezés előkészületei már hetek óta zajlanak. A Budapest Airport és a Wing Zrt. együttműködésében egy 145 szobás, közvetlen terminálkapcsolattal rendelkező szálloda létesül, a kivitelező a Market Építő. Az átriumos, belső udvarral is rendelkező, 5200 négyzetméteres szállodában 350 négyzetméteren konferenciatermeket is kialakítanak. Jost Lammers az építést bejelentő sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a repülőtéren idén a tavalyinál egymillióval nagyobb, 11 milliót meghaladó utasforgalom várható az év végéig, újabb rekordot állítva fel ezzel. A szállodában a bejelentkezésnél és a szobákban is lesz repülőtéri utasinformációs szolgáltatás, a szobák négy emeleten, többségében a város felé helyezkednek el. Előzetes becslések szerint az átlagos vendégéjszakák száma egyénenként 1–1,5 lehet.


Kapcsolódó Cikkek