EUR: 331,18 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Szentté avatta Teréz anyát a katolikus egyházfő

Ferenc pápa szentté avatta vasárnap a római Szent Péter téren Boldog Kalkuttai Teréz anyát, Nobel-békedíjas apácát, a Szeretet Misszionáriusai rend alapítóját.

A ceremóniára – amely az irgalmasság rendkívüli szentévének egyik legnagyobb tömegeseménye – több mint százezren érkeztek a világ minden tájáról.


A szentmisén megjelent több állam- és kormányfő, köztük Narendra Modi indiai miniszterelnök, és az a férfi is, aki 2008-ban feleségének a Teréz anyához intézett imádsága hatására gyógyult meg addigi bénulásos és az orvosok által halálosnak nyilvánított betegségéből. Ez a csoda eredményezte az albán származású Teréz anya szentté avatását.

Kolkata, 2016. augusztus 26. Kalkuttai Teréz anya portréja a szerzetesnő által alapított Szeretet Misszionáriusai rendházban, a kelet-indiai Kolkatában 2016. augusztus 26-án, a Nobel-békedíjas apáca születésének 106. évfordulóján. Az Agnes Gonxha Bojaxhiu néven született, albán származású Boldog Terézt Ferenc pápa szeptember 4-én szentté avatja a római Szent Péter téren. (MTI/AP/Bikas Das)

Kolkata, 2016. augusztus 26.
Kalkuttai Teréz anya portréja a szerzetesnő által alapított Szeretet Misszionáriusai rendházban, a kelet-indiai Kolkatában 2016. augusztus 26-án, a Nobel-békedíjas apáca születésének 106. évfordulóján. Az Agnes Gonxha Bojaxhiu néven született, albán származású Boldog Terézt Ferenc pápa szeptember 4-én szentté avatja a római Szent Péter téren. (MTI/AP/Bikas Das)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek