2019. március 21., csütörtök
Benedek

Külföld

Terrorizmus gyanújával őrizetbe vettek egy rendőri vezetőt

Terrorizmus gyanújával a szerb rendőrség őrizetbe vette Nehat Thacit, az észak-koszovói Kosovska Mitrovica-i régió rendőrfőnökét.

A szerb belügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint a 40 éves N.T.-t szerda este fogták el, amikor Koszovóból be akart lépni Szerbiába. Bár a közleményben nem szerepel, a rendőrség a sajtónak nem hivatalosan megerősítette, hogy arról a koszovói rendőri vezetőről van szó, akiről írtak az újságok.


A szerbiai Nisbe tartó Nehat Thacit egy 2010-ben kiadott bírósági végzés alapján fogták el. Az ügy részleteit a rendőrség nem közölte.

Belgrád és Pristina között az 1998-1999-es koszovói háború óta ellentétek feszülnek. Koszovó 2008-ban kikiáltotta Szerbiától való függetlenségét, de ezt Belgrád azóta sem ismeri el.

A múlt héten a koszovói rendőrség feltartóztatta a Pristina melletti Gracanicában tartózkodó Marko Djuricot, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetőjét, és felszólította, hogy hagyja el az ország területét, ellenkező esetben le fogják tartóztatni. Végül az összegyűlt helyi szerb lakosság nyomására folytathatta koszovói látogatását.

Kapcsolódó Cikkek