2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb III.kerület

Új közösségi tér készül az itt élőknek

Három és fél milliárd forinttal támogatja a kormány a Heltai Jenő téri piac fejlesztését – ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője jelentette be az Óbuda-Békásmegyer polgármesterével, Bús Balázzsal tartott sajtótájékoztatóján. A várhatóan 2019-re elkészülő beruházás a környék egyik legjelentősebb kiskereskedelmi központja lesz.

heltai latvany (7)

Ilyen lesz a közösségi tér

– Példaértékű, ahogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának vezetése összefogja és megfogalmazza az itt élő emberek és közösségek igényeit: számos tervet és projektet készítettek elő az elmúlt időszakban, amelyek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy a kerület minden tekintetben egyre élhetőbb legyen, váljon oktatási, kulturális és sportközponttá is – fogalmazott Varga Mihály.


heltai latvany (3)

A Heltai Jenő tér a felújított létesítménnyel

A Heltai Jenő tér gazdasági-kereskedelmi célú rekonstrukciójához a kormány korábban már egymilliárd forinttal hozzájárult, ebből az összegből részben a tervezési, valamint az előkészítési munkák készülhettek el. A most bejelentett 3,5 milliárd forinttal a kivitelezést támogatják: olyan modern, kulturált piac és közösségi tér létrejöttét segítik, amely mindenben megfelel a modern nagyvárosi igényeknek.

Bús Balázs polgármester elmondta, a tízezer négyzetméteren megvalósuló létesítményben az őstermelői piac mellett helyet kapnak más jellegű kiskereskedelmi és szolgáltató tevékenységet folytató vállalkozások is, összesen 109 üzlet lesz a modern épületben.

heltai latvany (1)

A piacon 109 üzlet kap helyet

– Ezzel is az a célunk, hogy a kerület lakóinak olyan közösségi tereket biztosítsunk, ahol találkozásokra is lehetőség adódik. A békásmegyeri piac egyszerre lesz kereskedelmi és közösségi szempontból is funkcionális épületegyüttes, egyszersmind fejlesztéseink zászlóshajója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.