EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Külföld

Újabb kínai nagyvárosban korlátozták a lakásszerzést

Újabb kínai nagyváros, ezúttal a keleti partvidéken fekvő Nancsing vezetése jelentette be, hogy korlátozza a lakóingatlan-vásárlást a településen.

A szigorítást Nancsing honlapján közölte a városvezetés vasárnap.


A szabályozás szerint a Nancsingban regisztrált lakosok nem vásárolhatnak új építésű lakást, ha már legalább két lakóingatlan tulajdonosai. Azok a családok, amelyek nincsenek regisztrálva nancsingi lakosként, és van már egy ingatlanjuk a városban, nem vásárolhatnak újabb lakást, sem használtat, sem új építésűt.

A kínai kormányzat igyekszik leszorítani a meredeken emelkedő ingatlanárakat Kína úgynevezett “második körös” városaiban, vagyis Pekinget, Sanghajt, Kantont és Sencsent leszámítva a legnagyobb városokban.

Az érintett 35 városból Nancsinggal együtt immár ötben korlátozzák a tulajdonszerzést.

Kína 70 legnépesebb városában augusztusban éves összevetésben több mint 9 százalékkal nőtt az újépítésű lakások átlagára. Júliusban még 7,9 százalék volt az éves áremelkedés.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Meghalt Sara Danius

  Gyász! Meghalt Sara Danius

  Meghalt 57 éves korában Sara Danius, az irodalmi Nobel-díjat odaítélő Svéd Akadémia első női titkára – közölte a család a svéd TT hírügynökséggel.

 • Borzalom! Gázrobbanás egy étteremben, sok halott

  Borzalom! Gázrobbanás egy étteremben, sok halott

  Egy étkezdében bekövetkezett gázrobbanás következtében hatan meghaltak, kilencen megsérültek a kelet-kínai Csiangszu tartományban vasárnap – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva.

 • Szörnyű! Már ennyi halottja van a Hagibis tájfunnak

  Szörnyű! Már ennyi halottja van a Hagibis tájfunnak

  Tizenkilencre emelkedett Japánban a Hagibis tájfun halálos áldozatainak száma, több mint 140-en sérültek meg, és tizenkettő fölött van az eltűntek száma is – közölték japán hatósági források vasárnap.