2019. december 08., vasárnap
Mária

Extra

Utcán hagyott baba – Nevelőszülőkhöz kerülhet Árminka

Szabadlábon védekezhet az a fiatal édesanya, aki magára hagyta az utcán egy babakocsiban 14 hónapos kisfiát, Árminkát. A 33 éves K. Renáta nemrég a közösségi oldalán kért segítséget, mert el kell hagynia az albérletét.

05 arminka-babakocsibanA fiatalasszony attól félt, hogy elveszik a kisbabáját, így különösen érthetetlen, ami történt. Árminkára szerda este fél nyolc körül lett figyelmes az egyik XX. kerületi utcán egy járókelő. A TV2 Tények című műsorában egy szemtanú azt mesélte, hogy a gyerek édesanyja egy ideig sétált babakocsiban ülő kisfiával, majd egyszer csak otthagyta és futásnak eredt. – A férjem utánaszaladt, de nem érte utol – mesélte a szemtanú. – Bepólyáltam és bevittem, nagyon alultáplált volt a kicsi, a kiérkező mentősök alig tudták megsaccolni a korát.


Lapunk információi szerint a környéken többször látták már Renátát, aki az ott élők szerint rendszeresen járt drogért az utcába. Úgy tudjuk, az asszony ellen nemcsak kiskorú veszélyeztetése, hanem kábítószer-birtoklás gyanúja miatt is eljárást indítottak. Információink szerint Árminka jól van, csak megfigyelés alatt tartják a kórházban, és a gyámügy dönti el, hogy ki viheti majd haza. Az sem elképzelhetetlen, hogy nevelőszülőkhöz kerül a kicsi.

A Délitemető utcában, ahol élnek, mindenki megdöbbent azon, amit Renáta tett. A szomszédoktól hamar megtudtuk, hogy a közelben lakik a nő édesanyja és annak élettársa is. Az asszony párja, Tibor nyitott ajtót a Lokál munkatársának, de hamar leszögezte: nem szeretnének nyilatkozni.


– Mi sem értjük! De bármiben számíthatott volna ránk Renáta – mondta lapunknak a férfi.

Renáta mindenkinek azt mondta, hogy a kisfia a legfontosabb az életében, és korábban büszkén jelentette be, hogy tíz évvel idősebb párja megkérte a kezét.

– Tényleg ilyet tett Renáta? Sejtettem, hogy nagy baj van, amikor megjelent három rendőrautó az utcában – mesélte az egyik szomszéd. – Egy szomszédtól úgy hallottam, a férfit is meghallgatták a rendőrök. Remélem, a baba jól van, mert csak az számít, hogy vele minden rendben legyen! – tette hozzá. Renáta közösségi  oldalát  elárasztották a gyűlölködő megjegyzések, senki sem értette, hogy hagyhatta magára a kisbabát. Volt azonban olyan is, aki szeretett volna segíteni, korábban felajánlotta, hogy utal az asszonynak pénzt, és segít neki munkát találni Ausztriában.

05 k-renata-es-arminka

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.

 • Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  L.L. Junior tegnap közleménybe tudatta a nyilvánossággal, sikerült megegyezniük volt párjával kisfiúk, a hatéves Lacika felügyeletéről.

 • Lefestette magát Gelencsér Timi

  Lefestette magát Gelencsér Timi

  Új szerepben próbálhatta ki magát a TV2 Catch versenyzője, Gelencsér Tímea. A 2016-os Miss World Hungary győztese Borbás Edina legújabb könyvének, A Szeráj borítóján látható a főhősnő, Szófia szerepébe.