EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Külföld

Üzemanyagot szállító teherautóval ütközött össze egy busz

Üzemanyagot szállító teherautóval ütközött össze vasárnap hajnalban egy autóbusz Afganisztán délkeleti részén, a balesetben legalább 38-an életüket vesztették, 28-an pedig megsérültek – közölték helyi tisztségviselők.

A szerencsétlenség a Kandahárt a fővárossal, Kabullal összekötő országúton történt Zábul tartományban. A tartálykocsi azonnal lángra lobbant, majd a tűz átterjedt a több mint 60 utast szállító buszra is.


Gulam Dzsiláni Farahi, Zábul tartomány rendőrfőnök-helyettese elmondta, hogy a hatóságok csupán hat holttestet tudtak azonosítani, a többi szénné égett. Hozzátette, hogy számos nő és gyerek van az áldozatok között. A teherautó sofőrje és kísérője azonnal meghalt. Egyelőre vizsgálják a baleset okát.

A Kabul és Kandahár közötti országút olyan területeken át vezet, ahol aktívak a szélsőséges lázadók, így sok sofőr a lehető legnagyobb sebességgel hajt, hogy elkerülje az esetleges rajtaütéseket.

A világ legveszélyesebb útjai közül néhány Afganisztánban található. Ezek gyakran rendkívül rossz állapotban vannak, s mindemellett a közlekedési szabályok betartását sem nagyon ellenőrzik az ázsiai országban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Meghalt Sara Danius

  Gyász! Meghalt Sara Danius

  Meghalt 57 éves korában Sara Danius, az irodalmi Nobel-díjat odaítélő Svéd Akadémia első női titkára – közölte a család a svéd TT hírügynökséggel.

 • Borzalom! Gázrobbanás egy étteremben, sok halott

  Borzalom! Gázrobbanás egy étteremben, sok halott

  Egy étkezdében bekövetkezett gázrobbanás következtében hatan meghaltak, kilencen megsérültek a kelet-kínai Csiangszu tartományban vasárnap – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva.

 • Szörnyű! Már ennyi halottja van a Hagibis tájfunnak

  Szörnyű! Már ennyi halottja van a Hagibis tájfunnak

  Tizenkilencre emelkedett Japánban a Hagibis tájfun halálos áldozatainak száma, több mint 140-en sérültek meg, és tizenkettő fölött van az eltűntek száma is – közölték japán hatósági források vasárnap.