EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Extra

Vámos Erikát nem kímélte az élet

A csinos műsorvezető megnyílt a Lokálnak, és őszintén vallott az őt ért megpróbáltatásokról és arról, hányattatott családi élete milyen hatással van arra, hogy nemsokára talán ő maga is anyává válik. Édesanyjával kiskora óta nem sikerült rendeznie a viszonyát, és telefonon is csak ritkán beszélnek.

Vámos ErikaNem kímélte a sors Vámos Erikát, aki rengeteg viszontagságon ment keresztül. Kilencévesen életmentő műtéten esett át: el kellett távolítani elhalt petefészkét, ami miatt természetes úton nem lehet babája, később pedig a rendszeresen italozó édesapja halála rázta meg, ami után pár nappal megerőszakolták. Erika még öngyilkosságot is megkísérelt, a sorscsapásokat mégsem éli meg tragédiaként.


˜– A gyerekek fantasztikus túlélők, elesnek, felállnak és mennek tovább. Millió nőt megerőszakolnak, nem mondom, hogy ez például egy kellemes emlék, de nem tett lelki nyomorékká és a szexuális életem sem sínylette meg. Viszont nem lettem egy finom lelkű, empatikus kis nő, valószínűleg pont ebből fakadóan – vallotta Erika, aki mindezek mellett szerető és óvó családot sem kapott a sorstól.

– Hatéves koromtól egyedül jöttem-mentem, de ha nem jöttem haza, az is az én dolgom volt. Egyszer-egyszer, ha megkérdezték, mi van az ellenőrzőmben, vagy egyáltalán velem. Minden problémámat magamnak kellett megoldanom, de megszoktam. Így szocializálódtam, de öröm az ürömben, hogy ebből sikerült profitálnom, és kőkeménnyé, egész egyszerűen elpusztíthatatlanná váltam. Senki véleménye sem érdekel – mesélte a Lokálnak a Több mint testőr! háziasszonya, aki már édesanyja hangjára is alig emlékszik.


– Nemrég volt a névnapom – gondolom, emiatt történt –, felhívott aznap reggel az anyukám. Negyedóráig bámultam a telefont, mert legutóbb 2012-ben láttam a kijelzőn, hogy „anyu”. Nem is tudom, emlékszem-e a hangjára, ezért először inkább fel sem vettem a telefont. Aztán visszahívtam, de nem sikerült hosszúra a beszélgetés. De ezt sem éltem meg drámának. Fogat mostam, felvettem a harisnyámat és elindultam dolgozni – mondta a tévés, aki, bár állítja, sosem hiányzott az életéből a meghitt családi idill, ha sikerül végre örökbe fogadnia egy kislányt, szeretné őt boldog családban nevelni.

Várja a kislányát

Hosszú magányos évek után ma már nem egyedülállóként várja Vámos Erika, hogy végre örökbe fogadhasson egy  kislányt.

– Tanulnom kell még, hogy milyen az, amikor van mellettem valaki, akit érdekelnek a dolgaim, mert nagyon megszoktam, hogy egyedül vagyok. Komolyan dolgozunk azon, hogy hol vannak a határok, de úgy érzem, sínen van az életem. A párkapcsolatom nem lendít az örökbefogadás gyorsaságán, de az, hogy hatodik éve várom, hogy végre legyen gyermekem, az már igen – tette hozzá Erika.

Kapcsolódó Cikkek