EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Extra

Varnus Xavér: Búcsúzóul megsimogattam a halott apámat

Az orgonaművész Varnus Xavér Joshi Bharat műsorában mesél arról, mennyire borzongott még a gondolattól is, hogy hozzáérjen egy halotthoz, mindaddig, amíg saját édesapja élettelen testét meg nem pillantotta.

Varnus Xavér két hónappal ezelőtt temette el szeretett édesapját, aki három évvel ezelőtti agyi infarktusa óta már nem volt a régi. Az orgonista akkor közösségi oldalán is megosztotta a szomorú pillanatot, és megindító sorokkal búcsúzott el tőle. A zenész azóta is sokat mereng arról, vajon tényleg most júliusban veszítette el édesapját, vagy már régebben.


Joshi

– Mindig azon gondolkodtam, hogy tulajdonképpen ez a bácsi, aki itt ül az asztal túlsó felén, meglepően hasonlít apámra, de mivel három éve nem tudunk beszélni, valójában mennyi benne az apám? – mesélte a Joshi, a legjobb barát című talkshow mai adásának felvételén a művész, aki bár sok halottat látott életében, egész egyszerűen borzongott a gondolattól, hogy búcsúzásképp hozzájuk érjen. Édesapja távozásakor azonban minden ellenérzése megszűnt.

– Apánál volt először, hogy nem éreztem ilyet. Úgy éreztem, mintha egy csatában eltalálta volna az egyik lábamat egy ágyúgolyó, és én a levágott fél lábam mellett ülnék. Hát persze hogy megsimítom a saját fél lábamat, hiszen most köszönök el tőle, én növesztettem, az enyém volt – mondta a művész, aki levetett jelmezként látta meg a mulandó testet.


– Mintha Törőcsik Mari egyszer csak a színpadon váratlanul kiugrana a jelmezéből, és kombinéban elfutna. És ott maradna a jelmez, és már nem lenne benne az, aki volt. Szökevények a halottak – mesélt Varnus Xavér a különös víziójáról. A nem mindennapi beszélgetés ma délután 16.40-től látható a FEM3 csatornán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek