EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Ágyneműtartóba rejtette a prostit

Először tett érdemi vallomást az ellene 2013 óta folyó eljárás során L. Gyula. A férfi megfojtott egy prostit Gyálon, majd a holttestet az ágyneműtartóba rejtette, ahonnan csak öt hónappal később került elő.

A vád szerint a 30 éves L. Gyula 2013. szeptember 3-án kegyetlenül meggyilkolta a 40 éves Y. Andreát. A nő, aki „prostituáltként kereste a kenyerét”, több rablásban is tettestársa volt a román állampolgárságú férfinak. A vádlottat egyszer már a három csapás alapján életfogytiglanra ítélték, tegnap azonban új eljárás kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken, amire azért volt szükség, mert a másodfokú bíróság szerint az ítélet indoklása nem elég alapos.


03 ágyneműtartós gyanúsított

– Nem vagyok bűnös. Andrea akkori élettársa, Gy. B. azt mondta nekem négyszemközt, hogy a nőt ő intézte el, mert az korábban felgyújtotta az anyja kocsiját – vallotta a bíróságon L. Gyula. A nyomozás adatai egyébként kevéssé támasztják alá az elmondottakat. A férfi eddig nem védekezett, korábban vallomást sem tett, amikor kiszabták rá az életfogytiglani ítéletet.

L. Gyula bevallotta, hogy bűnözésből tartotta fenn magát, valamint rendszeres kábítószer-fogyasztó volt, ahogy  áldozata, a testéből élő Y. Andrea is. A nőt a vádlott sofőrként szervezte be néhány rablásba. A gyilkosság előtt pár nappal együtt utaztak el Horvátországba, ahol fizetés nélkül távoztak egy benzinkúttól. Elfogták őket, és az autót vezető Andreát két hét elzárásra ítélték. A Magyarországra visszaérkező L. Gyula már ekkor úgy vélte, hogy mivel magára hagyta a nőt a bajban, többé nem bízhat benne. Főleg azért, mert Andrea „fecsegett”, ha drogozott.


03 meggyilkolt-prosti4

A végzetes napon előbb gyógyszerekkel elkábította a hazatérő nőt, két nejlonzacskót a fejére húzott, majd rászigetelőszalagozott, és ezután fojtogatni kezdte. Közel húsz percig tartott, mire Andrea életét vesztette. A holtteste öt hónappal később, 2014 januárjában került elő a nő gyáli házának emeleti ágyneműtartójából. Ekkor L. Gyula már egy másik rablás miatt előzetes letartóztatásban volt.

Kapcsolódó Cikkek