2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Apja új párjával vitte külföldre a robbantót

Új barátnőjével együtt vitte gyerekeit a 2000-es évek elején Dél-Amerikába a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László édesapja. Nemcsak a hétéves Lászlót és húgát, de későbbi nevelőanyjukat is kétségbeesve keresték az ismerősök az ezredfordulón.

Már korábban fény derült arra, hogy P. Lászlót, a Teréz körúti robbantóként elhíresült fiatalembert és testvérét szüleik válása idején illegálisan szöktette külföldre az édesapjuk. Most azonban a Lokál olyan információra bukkant, amely magyarázata lehet a hirtelen kontinensváltásnak.


Az eltűnt személyekkel évtizedek óta foglalkozó „Csellengők” című műsorban 2001 januárjában tűnt fel P. László és P. Dorottya, de alig egy hónappal korábban ugyanott felhívást tettek közzé Sz. K. rokonai is, mert a 27 éves nőnek nyoma veszett. A Lokál információi szerint ő az, akivel P. László apja, a Zala megyei Karmacs volt polgármestere mindmáig együtt él, és akivel együtt nevelték fel a férfi gyermekeit. Ezt erősíti meg, hogy a férfi és az asszony mindmáig együtt vezetik ingatlanközvetítő irodájukat.

Ez magyarázata lehet az információk szerint meglehetősen botrányosra sikerült válásnak is, amelynek végén P. László apja úgy döntött, akár törvénysértés árán, külföldre szökve is egyben tartja újraformálódó családját.


P. László rokonai ma sem értik, mi késztette a 23 éves fiatalembert az aljas pokolgépes merényletre.

– Képtelenség, amivel az unokámat gyanúsítják. Ő nemhogy két ember életére tört volna, de a légynek sem tudott volna ártani – mondta lapunknak P. László taksonyi nagymamája. Zsófi néni nem hiszi, hogy tévedne, hiszen jó emberismerő, régebben a taksonyi általános iskola igazgatóhelyetteseként dolgozott. – Az unokám mindig áldott jó gyerek volt, azért költözött hozzánk Karmacsról, mert Csepelen járt iskolába, hogy szakmát tanuljon. Keszthely mellől képtelenség lett volna neki a napi ingázás. Hogy szégyellem-e, ami most vele történt? Hát persze hogy röstellem, de most nem vagyok olyan állapotban, hogy beszéljek róla – zárta rövidre Zsófi néni.

02 robbanto-gyerekként-csellengők-m1 02 robbanto-huga-gyerekként-m1

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar siker a tudósok versenyén

  Magyar siker a tudósok versenyén

  Zsigó Miklós, a nyíregyházi Krúdy Gimnázium idén végzett diákja különdíjban részesült a Szófiában megrendezett idei EU Fiatal Tudósok Versenyén, aminek döntőjébe 40 országból 100 projekt érkezett.

 • Mi sül a szénen?

  Mi sül a szénen?

  A város népszerű szeptember eleji programja a Csónakázó-tó mellett megrendezett Faszén Fesztivál, amelyen idén 45 csapat szállt versenybe egymással.

 • Veszélyes a kikötők megnyitása

  Veszélyes a kikötők megnyitása

  Azzal, hogy a baloldali olasz kormány a megalakulása után újra megnyitotta a kikötőket a migránsokat szállító hajók előtt, újabb veszélyt idézett elő nemcsak Olaszország, hanem az egész kontinens szempontjából – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Bakondi György Kossuth rádióban.