EUR: 332,38 Ft
CHF: 302,59 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Belföld

Borzalom! Szélsőjobbos férfi ölte meg Bőnyben a rendőrt

Információnk szerint a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója, Győrkös István lőtte le a rendőrt Bőnyben.

A Lokál úgy tudja a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatás miatt mentek ki a 76 éves férfi házához, ahol szerda reggel lövöldözés tört ki. Állítólag az egyenruhások fegyvereket akartak lefoglalni a férfi bőnyi családi házában.


Egy NNI-s rendőr a helyszínen meghalt. Úgy tudjuk a támadó férfit is meglőtték az egyenruhások. A megölt rendőrt a fején érte a halálos lövés.

Úgy tudjuk a szervezet a Jobbik pártalapítványa által is pénzelt Betyársereggel többször is megemlékezéseket tartott.

Győrkös István (1940. november 20.) magyar szélsőjobboldali, hungarista politikus, az 1990-es évek eleji-közepi hungarista mozgalmak egyik főszervezője, az 1989-ben általa alapított Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője.

Életrajza  Állítása szerint az 1956-os forradalom után börtönbe került, ahol a nyilas rabtársakon keresztül megismerkedett a nemzetiszocializmus és a hungarizmus eszmeiségével.[1]  A rendszerváltás hajnalán, 1989-ben Győrben megalapította a Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportokat. A nemzetiszocializmus eszmeiségének terjesztése miatt tagtársaival együtt azonnal perbe fogták és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A per lezárulta után szervezete nevét 1992. november 29-ével Magyar Nemzeti Arcvonalra változtatta.  Győrkös és csoportja használta először (de nem elsőként) a rendszerváltás után nagy nyilvánosság előtt az árpádsávos zászlót, mikor 1992. október 23-án kifütyülték Göncz Árpádot, aki a mikrofonhoz lépése után el sem tudta kezdeni ünnepi beszédét és pár perces várakozást követően végül meg sem tartotta azt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vidéken a kormánypártok, Budapesten az ellenzék győzött

  Vidéken a kormánypártok, Budapesten az ellenzék győzött

  A főpolgármester-választást az ellenzék közös jelöltje nyerte a vasárnapi önkormányzati választásokon; a fővárosi kerületek többségében ellenzéki, a megyei jogú városok többségében viszont kormánypárti jelöltek győztek, és mind a 19 megyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP került többségbe.

 • Ilyen a Google új közlekedési alkalmazása

  Ilyen a Google új közlekedési alkalmazása

  Kevesen vették észre, de egy ideje már Magyarországon is elérhető a Google gyalogos közlekedést segítő funkciója, a Live View. Az okostelefonos alkalmazás az úti cél beírását követően valós környezetbe vetített jelzésekkel mutatja meg a helyes utat.

 • Rekordlóerő

  Rekordlóerő

  Fantasztikus látványt nyújtott Richter Kevin, amikor a Richter Flórián Cirkusz debreceni előadásán elképesztő mutatvánnyal készült megdönteni a Guinness-rekordot.