EUR: 326,30 Ft
CHF: 289,66 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Belföld

Fordulat a Teréz körúti robbantó ügyében?

Nagyszülei szerint nincs valódi bizonyítékuk a hatóságoknak a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László ellen, sőt szerintük olyan új információ került a hatóság kezébe, amely nyomán hamarosan szabadon engedik az előzetes letartóztatásba helyezett unokájukat.

A múlt héten jelentették be a hatóságok: elfogták a szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét, aki újabb merénylet(ek)re készült. Az RTL Klub szerint a házkutatás során a hatóság szögeket, facsavarokat, robbanóanyagot és kész bombát is talált P. László karmacsi otthonában.


– Ez hazugság. Nemhogy bombát, de egy szöget, csavart sem foglaltak le. Kilenc órán át voltam hatósági tanú a házkutatásnál. A nyomozók semmilyen olyan eszközt nem találtak és foglaltak le, amely összefüggésbe hozható a robbantással. Csupán egy számítógépet, két mobiltelefont, nadrágot, cipőt és sapkát vittek el – állítja Kelemen István karmacsi polgármester.

terez koruti robbanto P Laszlo elfogasa Keszthely TEK6

Ezzel szemben Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője korábban arra utalt, nem volt alaptalan a félelem, hogy a körúti robbantó újabb merényletre készül. Sajtóinformációk szerint ha kész robbanóeszközt nem is, de annak előállítására alkalmas eszközöket találtak a karmacsi házban.


A robbantó Taksonyban élő nagyszüleit megviselte családjuk megbélyegzése, az, hogy unokájukat terroristaként kezelik.

– A rendőrség megtiltotta, hogy az üggyel kapcsolatban nyilatkozzunk, de pár napja olyan információk kerültek napvilágra, amelyek miatt hamarosan kiengedik az unokámat. Meggyőződésem, hogy Lacika ártatlan, nincs bizonyíték ellene, a rendőrség túlreagálta a dolgot. Nekünk is van szögünk, csavarunk, meg műtrágyánk is, de ennyi erővel minden kertes házban élő embert bevihettek volna – állította lapunknak P. László nagyapja.

Teréz körúti robbantó fotó: Csudai Sándor

Teréz körúti robbantó fotó: Csudai Sándor

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Lokálnak nem kívánta kommentálni a család információit. Annyi biztos, hogy a robbantó legfeljebb akkor szabadulhat, ha másodfokon helyt adnak a gyanúsított fellebbezésének, ami hetekig is eltarthat.

A Magyar Idők szerint a robbantó előzetes letartóztatásának indoklását a helyszíni szemlék, házkutatások, lefoglalási jegyzőkönyvek, előzetes szakértői vélemények, rendőri jelentések, beszerzett kamerafelvételek és a gyanúsított telefonjának adattartalma, valamint a híváslista elemzése és további tanúvallomások is alátámasztják.

Kapcsolódó Cikkek