EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Program XII.kerület

Hétvégén startol a Hacktivity

Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13. alkalommal megrendezett közép-kelet-európai Független IT Biztonsági Fesztiválon. Az eseményre  tizenkét országból várják az érdeklődőket a MOM Kulturális Központba.

A kétnapos rendezvényre számos ország etikus hackerei, szakemberei érkeznek, köztük a Mobile Pwn2Own verseny győztese, Komáromy Dániel is, aki egyben az idei konferencia egyik keynote speakere. Előadásával betekintést nyújt a mobilbiztonság kulisszatitkaiba, segítséget ad a védelmi stratégiák kialakításához. A másik kulcselőadó Travis Goodspeed, a vérbeli hardverhacker lesz, aki – ha úgy adódik – leselejtezett katonai parabolaantennát telepít a kertjébe, hogy műholdak mozgását figyelje.


Love what you do. Concentrated young man looking at the screen of his laptop and taking some notes, Image: 291335018, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Kiscsoportos hackelések is lesznek ( Profimedia)

Továbbá többek között szó lesz arról, hogy az iPhone-ok fejlett biztonsági megoldásai nemcsak az adatainkat védik meg, de a világ legnagyobb bűnüldöző szervezetei elé is akadályokat gördítenek egy-egy kiemelt nyomozás során. Vladimir Katalov, az ElcomSoft specialistája megmutatja, hogyan lehet mégis információmorzsákhoz jutni az Apple eszközeiből. Az előadásokkal párhuzamosan kis csoportos hackelések is lesznek. A Hello Workshopok azoknak a pályakezdőknek szólnak, akik szeretnének megismerkedni az IT-biztonság világával és alapvető készségeket elsajátítani.

Hivatásos hibavadászok

Magyarországon is egyre több cég rendel etikus hackelést, vagyis az általa fejlesztett alkalmazások vagy az üzemeltetett rendszerek biztonsági tesztelését, önellenőrzését. Kevés cég van azonban tisztában azzal, hogy  a vizsgálat „fájni fog”, hiszen fény derülhet rosszul megválasztott vagy rosszul megvalósított rendszerekre, fejlesztői vagy üzemeltetői hibákra, de akár az alkalmazottak hiszékenysége is kiderülhet: nem is gondolnánk, milyen egyszerű az irodai dolgozóktól munkahelyi jelszavakat kicsalni, ha például megvillantunk előttük egy iPadet mint egy esetleges nyereményjáték fődíját.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újra Budapestre jön a Scorpions

    Újra Budapestre jön a Scorpions

    Újra lesz Scorpions-koncert Magyarországon: a világhírű, 54 éve létező német hard rock csapat november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Crazy World Tour című koncertsorozata keretében – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

  • Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!

    Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!

    Hatodik alkalommal indul a koncertező előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! A 2019-es mezőnyt a Follow the Flow, Koszi Janka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a Useme, a USNK és a The Bluebay Foxes alkotja. A résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLTra, a STRANDra, a MOL Nagyon Balaton eseményeire és a Campusra, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet.