2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Extra

Jacko fogadott magyar fia – két hétig sem élt a kisbabája

Borzasztó fejlődési rendellenességgel született és mindössze 11 napot élt Farkas Tamás és Heléna kisbabája. Michael Jackson fogadott magyar fiáról pár hónapja írtunk: akkor boldogan várta feleségével második gyermekét, azóta azonban rémálommá vált az életük.

„Madárarc, csípőben erősen elcsapott végtagok, húgycsőnyílás hiánya, bizonytalan jellegű külső nemi szervek, hasadt bal lábfej, jobb oldali vese hiánya” – olvasható abban a klinikai értesítőben, amit Farkas Tamás és felesége, Heléna kapott. Még az orvosokat is megdöbbentette, hogy a pár kisbabája ennyire betegen jött a világra. A család sem számított erre, állításuk szerint senki sem figyelmeztette őket arra a kilenc hónap alatt, hogy a kicsi nem egészséges. Pont ezért nemrég úgy döntöttek, perelni fognak. A család – ügyvédi tanácsra – azt kérte a Lokáltól, hogy egyelőre se az érintett orvost, se a kórházat ne említsük konkrétan a cikkben.


Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Tamás (Fotó: Máté Krisztián)

– A kisbabánk nyár elején halt meg. Sokáig senkinek sem beszéltünk erről, de aztán felkerestünk egy ügyvédet, mert nem akartuk, hogy ez a szörnyűség titok maradjon – mondta a Lokálnak Tamás, aki feleségével és kétéves kislányával, Kingával nagyon szerény körülmények között él egy Bács-Kiskun megyei községben. Azt mondja, nem szeretné sajnáltatni magát, de minden segítségnek örülne ebben a helyzetben.

– Nagyon nehéz most nekünk, de mindent megteszünk, hogy a kislányunk ne érezzen ebből semmit – tette hozzá Tamás, majd felesége vette át a szót, aki részletesen elmesélte, mi történt.


– A terhességem ideje alatt semmi jele nem volt annak, hogy baj lenne, pedig eljártam minden vizsgálatra. Aznap, amikor megszületett a baba, csupán azért küldtek egy nagyobb város kórházába, mert túl kicsinek találták a gyerek súlyát és nem volt elég magzatvizem. Ebben a kórházban azonban már kiderült, hogy óriási a baj. Döbbenten kérdezték: ezt valóban nem mondta nekem senki? Hisz itt az ultrahang rögtön kimutatta, hogy a gyerekemnek több belső szerve nincs is rendesen kifejlődve vagy hiányzik. A baba tüdeje is gyenge volt, úgy kezdte a rövidke életét ezen a világon, hogy azonnal újra kellett éleszteni. Később mesterséges altatásban volt, de 11 nap után feladta a küzdelmet. Jogunk lett volna tudni, hogy baj van vele! Lehet, hogy nekünk sosem lehet egészséges kisfiunk, de most egy ideig egyáltalán nem is szeretnénk gyermeket. Lelkileg most nagyon nehéz nekünk és csak reménykedni tudok abban, hogy túljutunk ezen is.

Michael Jackson mentette meg az életét

Farkas Tamás örökké hálás lesz a pop királyának, akit édesapjának tart. A kilencvenes években óriási szenzáció volt, hogy Michael Jackson Magyarországra látogatott. A Bethesda Gyermekkórházban figyelt fel a májbeteg Béluskára, aki később nevet változtatott. A sztár rövid időn belül kifizette a kisfiú 30 milliós májműtétjének árát és évekig állta a kezelés költségeit. Óvatos becslések szerint is több mint 50 millió forintnak megfelelő dollárt költött a magyar kisfiúra.

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek