EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Belföld

Juhászék kifütyülték a himnuszt, a Jobbiknál zsidóztak

“Az internetes portálunkon 2016. október 23-án “Juhászék kifütyülték a himnuszt, a Jobbiknál zsidóztak” címmel megjelent cikkben valótlanul híreszteltük, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2016. október 23-án, a Corvin közben tartott ünnepi megemlékezésén zsidóztak volna, és azt is, hogy a rendezvény alatt folyamatosan zengett a “mocskos zsidók” rigmus. A valóság ezzel szemben az, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom fenti rendezvényén semmilyen rendbontás nem történt, és a cikkünkben írt atrocitásokra sem került sor. “

A Kossuth téri megemlékezésen egy szűk, szélsőséges baloldali csoport megpróbálta megzavarni a méltó módon emlékezők ünnepét. Juhász Péterék a magyar himnuszt is kifütyülték, eközben a Jobbik rendezvényén zengett a “mocskos zsidók”.


Sípokkal, dudákkal és kereplőkkel igyekeztek megzavarni tüntetők a Kossuth téri állami ünnepséget vasárnap délután. Egy részük, a Civil Ellenzéki Kerekasztal és a Demokratikus Ellenállás nevű szervezetek tagjai a Kossuth tér Vértanúk felé eső részénél helyezkedtek, ahol rendőrsorfal állta útjukat. Az Együtt szimpatizánsai a másik oldala felől érkeztek és az Országház előtti tér Alkotmány utcai torkolatához álltak.

Az ünnepség alatt sípokkal, dudákkal és kereplőkkel fejezték ki nem tetszésüket. Tiltakozásuk a miniszterelnök felszólalása alatt erősödött fel a leginkább, miközben az ünneplő tömeg “Viktor!” felkiáltásokkal köszöntötte a kormányfőt. Több ünneplő és demonstráló között alakult ki szóváltás, dulakodás.


Egy múlt vasárnapi, a Népszabadság kiadásának felfüggesztése miatt rendezett tüntetésen Juhász Péter, az Együtt alelnöke arra szólította fel az embereket, hogy október 23-án fütyüljék ki a miniszterelnököt a Kossuth téren. A Fidesz erre reagálva arra hívta fel a figyelmet, hogy fizetett provokátorok zavarhatják meg az állami ünnepséget, az alvilághoz köthető figurákkal “együttműködésben”.

Juhász Péter és maroknyi támogatója kitartóan fütyült a nemzeti ünnep alatt, a magyar himnusz sem érdekelte őket. Több sajtóorgánum arról számolt be, hogy a Jobbik Corvin közben tartott rendezvénye alatt folyamatosan zengett a “mocskos zsidók” rigmus.

Hollik István országgyűlési képviselő az ünnepet értékelő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: “október 23-a megünneplése nemzeti ügy, sajnáljuk, hogy vannak olyan baloldali pártok, amelyek nem tudták megőrizni az ünnepségek méltóságát, és hatalmi ambíciótól fűtve, aktuális pártpolitikai érdekeik miatt megpróbálták megzavarni az ünnepséget”. A Kossuth téri megemlékezésen az első becslések szerint 30-40 ezer ünneplő ember, köztük több száz lengyel vett részt – ismertette Hollik István.

A Fidesznek biztos forrásból származó információi voltak arról, hogy fizetett provokátorok fogják megzavarni az állami ünnepséget – mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Elmondta, a hírek szerint az alvilághoz köthető figurákkal “együttműködésben” provokálnának a rendzavarásra készülők.

Tíz évvel ezelőtt az 1956-os forradalom 50. évfordulóját a Gyurcsány-kormány és a baloldal tönkretette, “most ugyanezek az emberek ugyanerre készülnek” – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Kapcsolódó Cikkek