EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Miskolc

Még a kulcscsomó is hangszerré változott

Anna és csapata egy különleges előadással ajándékozta meg a tízéves Művészetek Háza közönségét október közepén. A rendezvény gyakorlatilag telt házas volt, alig pár hely maradt szabadon.

A koncerten a lírai, áthangszerelt zenei formát részesítette előnyben a zenekar, akárcsak korábban néhány alkalommal Budapesten a Művészetek Palotájában. Miskolcon a jól ismert dallamok mellett felcsendült pár olyan szám is, amelyek a most készülő új, Utópia című lemezen lesznek hallhatók.


A zene mellett az előadás személyesebb pillanatait a dalokat felvezető szövegek adták, ahol a művésznő beszélt a gyermekkoráról, de öccsével, Pásztor Sámuellel (gitár) közösen átélt külföldi kalandjaikról is. Vetített háttér is színesítette az előadást, ahol még egy kulcscsomó is zeneszerszámmá változott.

fotó: Lokál

fotó: Lokál

Simitől (Pásztor Sámuel) sikerült megtudnunk még az előadás előtt, hogy a készülő lemezhez – a zenekar történetében először – előbb volt meg a cím, a dalokon csak azt követően kezdtek dolgozni. Az új anyag bemutatója egy különleges helyszínen lesz, a Fővárosi Nagycirkuszban november 18-án. Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen az Anna elképzelései szerint kialakított különleges előadás a cirkusz művészeivel, artistákkal, táncosokkal közösen tud csak megvalósulni, amiben két rendező is segíti az énekesnő ötleteinek megvalósulását.


A programot színesítendő kortárs költők is részesei lesznek ennek a különleges összművészeti produkciónak. Míg Simi a stúdióban dolgozik a dalokon, addig Anna a lemezbemutató látványelemeit tervezgeti, ahol legalább négy-öt dal elhangzik majd a friss albumról. További érdekesség, hogy e munkálatok közepette a csapat a turnézást sem hanyagolja el, mi több, felvezetőként, a lemezbemutatót megelőző hat fellépésen mindenütt szerepel egy-egy cirkuszi produkció is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.