EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Miskolc

Még a kulcscsomó is hangszerré változott

Anna és csapata egy különleges előadással ajándékozta meg a tízéves Művészetek Háza közönségét október közepén. A rendezvény gyakorlatilag telt házas volt, alig pár hely maradt szabadon.

A koncerten a lírai, áthangszerelt zenei formát részesítette előnyben a zenekar, akárcsak korábban néhány alkalommal Budapesten a Művészetek Palotájában. Miskolcon a jól ismert dallamok mellett felcsendült pár olyan szám is, amelyek a most készülő új, Utópia című lemezen lesznek hallhatók.


A zene mellett az előadás személyesebb pillanatait a dalokat felvezető szövegek adták, ahol a művésznő beszélt a gyermekkoráról, de öccsével, Pásztor Sámuellel (gitár) közösen átélt külföldi kalandjaikról is. Vetített háttér is színesítette az előadást, ahol még egy kulcscsomó is zeneszerszámmá változott.

fotó: Lokál

fotó: Lokál

Simitől (Pásztor Sámuel) sikerült megtudnunk még az előadás előtt, hogy a készülő lemezhez – a zenekar történetében először – előbb volt meg a cím, a dalokon csak azt követően kezdtek dolgozni. Az új anyag bemutatója egy különleges helyszínen lesz, a Fővárosi Nagycirkuszban november 18-án. Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen az Anna elképzelései szerint kialakított különleges előadás a cirkusz művészeivel, artistákkal, táncosokkal közösen tud csak megvalósulni, amiben két rendező is segíti az énekesnő ötleteinek megvalósulását.


A programot színesítendő kortárs költők is részesei lesznek ennek a különleges összművészeti produkciónak. Míg Simi a stúdióban dolgozik a dalokon, addig Anna a lemezbemutató látványelemeit tervezgeti, ahol legalább négy-öt dal elhangzik majd a friss albumról. További érdekesség, hogy e munkálatok közepette a csapat a turnézást sem hanyagolja el, mi több, felvezetőként, a lemezbemutatót megelőző hat fellépésen mindenütt szerepel egy-egy cirkuszi produkció is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.