2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Miskolc

Még a kulcscsomó is hangszerré változott

Anna és csapata egy különleges előadással ajándékozta meg a tízéves Művészetek Háza közönségét október közepén. A rendezvény gyakorlatilag telt házas volt, alig pár hely maradt szabadon.

A koncerten a lírai, áthangszerelt zenei formát részesítette előnyben a zenekar, akárcsak korábban néhány alkalommal Budapesten a Művészetek Palotájában. Miskolcon a jól ismert dallamok mellett felcsendült pár olyan szám is, amelyek a most készülő új, Utópia című lemezen lesznek hallhatók.


A zene mellett az előadás személyesebb pillanatait a dalokat felvezető szövegek adták, ahol a művésznő beszélt a gyermekkoráról, de öccsével, Pásztor Sámuellel (gitár) közösen átélt külföldi kalandjaikról is. Vetített háttér is színesítette az előadást, ahol még egy kulcscsomó is zeneszerszámmá változott.

fotó: Lokál

fotó: Lokál

Simitől (Pásztor Sámuel) sikerült megtudnunk még az előadás előtt, hogy a készülő lemezhez – a zenekar történetében először – előbb volt meg a cím, a dalokon csak azt követően kezdtek dolgozni. Az új anyag bemutatója egy különleges helyszínen lesz, a Fővárosi Nagycirkuszban november 18-án. Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen az Anna elképzelései szerint kialakított különleges előadás a cirkusz művészeivel, artistákkal, táncosokkal közösen tud csak megvalósulni, amiben két rendező is segíti az énekesnő ötleteinek megvalósulását.


A programot színesítendő kortárs költők is részesei lesznek ennek a különleges összművészeti produkciónak. Míg Simi a stúdióban dolgozik a dalokon, addig Anna a lemezbemutató látványelemeit tervezgeti, ahol legalább négy-öt dal elhangzik majd a friss albumról. További érdekesség, hogy e munkálatok közepette a csapat a turnézást sem hanyagolja el, mi több, felvezetőként, a lemezbemutatót megelőző hat fellépésen mindenütt szerepel egy-egy cirkuszi produkció is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.