2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Belföld

Meghalt a Bőnyben meglőtt rendőr

Sajtóinformációk szerint lövöldözés volt szerda reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben, rendőrök is érintettek, a hatóságok egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Az MTI úgy értesült, hogy a lövöldözésben egy rendőr meghalt.


A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 74 éves elkövetőt kórházba vitték, most műtik.

Az MTI tudósítója reggel a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak.

A helyszínen van a megyei rendőrfőkapitány is.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök.

Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást. A TEK szintén nem közölt semmit sem az MTI-vel.

Az Origo azt írja, információk szerint a Magyar Arcvonal szélsőséges szervezet egyik tagjánál tartottak éppen házkutatást a rendőrök.

A Magyar Nemzeti Arcvonal egy hungarista eszmeiségű szervezet, melyet 1989-ben Győrben hoztak létre. Eredeti neve Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportok volt, ám ezt 1992. november 29-én Magyar Nemzeti Arcvonalra változtatták, de a rövidítés, MNA nem változott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek