EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Sport

Széles Sándor: Lehet, hogy én is hibáztam

Széles Sándor el akarja ásni a csatabárdot. Tanítványa, Gyurta Dániel pocsék riói szereplése nyomán egymásnak üzengetett az edző és stábja, valamint a versenyző, ám a további sikerek érdekében kész új fejezet nyitni.

Kazany, 2015. július 31. Széles Sándor (b) és Kovácshegyi Ferenc edzők a magyar úszóválogatott edzésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 30-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

Széles Sándor (b) és Kovácshegyi Ferenc edzők a magyar úszóválogatott edzésén a kazanyi vizes világbajnokságon
/MTI Fotó: Kovács Anikó

Október helyett csak novemberben állna edzésbe Gyurta Dá­niel, legalább is mestere, Széles Sándor úgy tudja, hogy az olimpiai  és világbajnok úszó csak hosszabb pihenő után kezdi újra a munkát.


– Sajnos mindeddig hiába próbálkoztam kapcsolatba lépni vele, nem tudtunk beszélni a folytatásról – mondta Széles, aki annak azért örül, hogy Gyurta Gergő és Kapás Boglárka már megkezdte a felkészülést. – Segítőim, Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs velem együtt úgy tudták, hogy Dani hamarosan lejön az uszodába, de úgy látszik, további pihenőre van szüksége.

A mester persze nem igazán örül a szünetnek, noha nem biztos, hogy ez Dani hátrányára válik. Négy olimpiára készült fel, érthető, hogy fáradt. Mellesleg a maga idejében Darnyi Tamás is megengedhette magának, hogy hosszú hetekre távol maradjon az uszodától. Mindenesetre Széles – akit Gyurta korábbi nyilatkozatában önvizsgálatra szólított fel – most azon van, hogy az üzengetések helyett tisztázó megbeszélést folytasson stábja tagjaival és tanítványával.


– Állandóan önvizsgálatot tartok, mit és hogyan lehetne jobban csinálni. Igaz, a kazanyi világbajnokság után a betegségem miatt nem jártam le az uszodába – folytatta Széles.

– A múlttal azonban nem érdemes foglalkozni, ám most is vallom, hogy a riói felkészülés hajrájában már nem az én edzésterveim szerint folyt a munka. Lehet, hogy én is elkövettem hibákat, de most új alapokra kell helyezni az együttműködést a vb-szereplés érdekében.

Kazany, 2015. július 30. Gyurta Dániel úszó edz a kazanyi úszó-, vízilabda-, műugró- és műúszó-világbajnokságon 2015. július 30-án. (MTI/EPA/Patrick B.Krämer)

Kazany, 2015. július 30.
Gyurta Dániel úszó edz a kazanyi úszó-, vízilabda-, műugró- és műúszó-világbajnokságon 2015. július 30-án. (MTI/EPA/Patrick B.Krämer)

Vessen mindenki számot önmagával, én is megteszem, és együtt fogjuk kijelölni az utat. Tudom, mit kell tenni az újabb sikerek érdekében, és remélem, a többieket is meg tudom győzni álláspontom helyességéről. De előbb Danit is látnunk kell az uszodában.

Kapcsolódó Cikkek