EUR: 316,86 Ft
CHF: 278,74 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Érd

Szép lányok vízben és szárazon

Hogy mennyire jó döntés volt a szinkronúszóknak helyet és lehetőséget adni az Érd Arénában, azt legjobban az azóta érdeklődő és foglalkozásokra jelentkező lányok száma igazolja.

Az úszás, a balett és a gimnasztika együttesének tekinthető szinkronúszás – más néven műúszás vagy vízi balett – során az a cél, hogy a hajlékony mozgás összhangban álljon a kísérő zenével.


A versenyszámok egyéni, páros, csapat- és szabad kombinációs kűrgyakorlatokból állnak, az olimpiákon azonban csak páros és csapatgyakorlatok vannak.

Talajon kell kezdeni

Talajon kell kezdeni

Az érdi szinkronúszók nyári tábora jól sikerült, bár kis csalódást jelentett, hogy nem sok új érdeklődő csatlakozott a foglalkozásokhoz, pedig a nyár mindig jó alkalom egy új sportág kipróbálására.


Csillag forma - lányokból Fotók: www.aquatic-szinkron.hu

Csillag forma – lányokból
Fotók: www.aquatic-szinkron.hu

Így aztán az eddigi versenyzők az eddigi műúszókkal, elsősorban a már versenyzőkkel tudták az eddig tanultakat elmélyíteni, az erőnlétet és a technikai tudást fejleszteni. – Már szeptemberben elkezdődtek az edzéseink két csoportban. A kora délutáni órák a kezdők rendelkezésére állnak, őket követik a versenyzőink – mondta Erdős Eszter, az Aquatic Szinkronúszó Sportegyesület vezetőedzője. – Mindkét kezdő tanfolyamunkra várunk hat-tíz éves, zenét-táncot szerető kislányokat. Természetesen olyanok jelentkezésére számítunk, akik úszni tudnak, de abba beleuntak, ezért szeretnének egy másik, nagyon nőies vízi sportot kipróbálni. Erre adunk lehetőséget mindazoknak, akik szeretik a zenét, a táncos mozgást.

Formagyakorlatok - mintha nem is víz alatt lennmének

Formagyakorlatok – mintha nem is víz alatt lennmének

Reményeink szerint október végéig, november elejéig összeáll az a 10–14 fős csapat, amellyel megkezdhetjük a felkészülést. Akit ez érdekel, keressen minket az Aquawordben és Érden is. A foglalkozások mindkét helyszínen nagyon jó időpontban vannak, 16.30-tól és 15.30-tól, így a fárasztó suli után egyből lehet sportolni egy kicsit. Minden további információ megtalálható a honlapunkon, a www.aquatic-szinkron.hu címen.

Jókedv és szaltó a víz felett

Jókedv és szaltó a víz felett

Erdős Eszter még azt is elmondta, hogy Érden lesz a IV. Aquatic-Cewe Kupa 2016, amelynek célja a 2016. évi Magyar Kupa előtt versenyzési lehetőséget teremteni a gyermek-, utánpótlás- és juniorkorosztály számára páros és kombinációs kűr versenyszámban. A verseny időpontja: november 13. A verseny helyszíne: Érd Aréna, 2030 Érd, Velencei út 39–41.

Amikor nemcsak a gyakorlat végrehajtásának pontossága számít, hanem a szépség is.

Amikor nemcsak a gyakorlat végrehajtásának pontossága számít, hanem a szépség is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.