2019. február 22., péntek
Gerzson

Extra

Tóth Vera: Meg kell ismernem a botsáska énem

Tóth Vera 32 kilótól szabadult meg az elmúlt közel fél évben, azt mondja, amikor belenéz a tükörbe, egy teljesen új nőt lát. Valakit, aki végre elégedett, akinek nincsenek mindennapos rosszullétei, akinek az a feladata, hogy megtanuljon az új külsejével élni.

Fotó: Tóth Vera /facebook

Tóth Vera /Fotó: Facebook

Tóth Vera néhány hónapja számolt be arról, hogy egy gyomorbypassműtéten esett át, amire nem csupán a külseje, de az egészsége miatt is nagy szükség volt. Mint mondja, sohasem a kitartással volt gondja, a bajt a szervezetén belül kellett volna keresni.


– Ahogy az orvosom fogalmazott, szénhidrát anyagcsere rendellenességem van. Ez azt jelenti, hogy a hízásért felelős hormonok elszabadultak, és akkor is azt érzékelte a szervezetem, hogy eszem, amikor nem ettem. Mindez szigorú diéta és gyógyszerkúra ellenére történt. A rengeteg edzés sem használt. Volt olyan nap, hogy egy pillanatra sem éreztem jól magam a bőrömben, mert folyamatos rosszulléteim voltak, hányingerem, egész álló nap fájt a fejem.

Egy reggel azonban megelégeltem, hogy amint kinyitom a szemem, máris pocsékul vagyok, és azt mondtam: elég. Nem szenvedek tovább a felesleges injekciókúrákkal, diétákkal, komolyan lépnem kell, mert volt olyan, amikor konkrétan alig tudtam elkezdeni a napomat, annyira rosszul voltam. Nem éreztem magam embernek, inkább egy harmincéves roncsnak, amit nem engedhettem meg magamnak. Arra gondoltam, hogy ennyi idősen nem élhetek gyógyszereken.


Az énekesnő egészsége az évek során egyre csak romlott. A szíve nem működött jól, egyfolytában éhes volt, ráadásul egy falattól is hízott. – Konkrétan az életemet mentette meg ez az eljárás.

Budapest, 2015. január 25. Tóth Vera énekel az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós show-műsor első elődöntőjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. január 24-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Ötven kiló túlsúllyal az ember nem edzhet akárhogy, és a szívem sem bírta már a hajtást, a színpadi munkámat is befolyásolta: nem bírtam szusszal a koncerteket, szüneteket kellett tartanom a fellépések közben. Volt, hogy fél óra alatt kifulladtam a színpadon, kapkodtam a levegőt, ziháltam, pedig csak álltam és énekeltem. Ez harmincévesen kétségbeejtő. A gyermekvállalás egyelőre nem volt tervben, de biztos, hogy szinte lehetetlen lett volna, ha éppen az lett volna az álmom. Ez a műtét nem csupán az önérzetemet tette helyre, sőt igazából az volt a legkevesebb.

A testem kiáltott érte, és szerencsés vagyok, hogy módomban állt az operációt elvégeztetni. Sokaknak szükségük lenne rá, de egyelőre nem támogatott műtét, pedig valóban életeket ment. Az elhízás olyan, mint a lassú halál – fogalmazott Tóth Vera, akinek ma már szerencsére csak az egészségére kell koncentrálnia. – Nehéz döntés volt, de a családom és a párom is mellettem állt mindenben. A húgom kivett Veszprémben egy hotelszobát, és ott maradt velem arra a két napra, amikor a műtét volt. A volt párom is rengeteget segített – mesélte Vera, aki azt mondta, most nem akar komoly kapcsolatot, szeretné kiélvezni, hogy csak magára fókuszálhat. – Meg kell ismernem a botsáska Tóth Verát, aki imádja az új alkatát – nevetett Vera –, olyan ez, mintha új testbe költöztem volna, meg kell ismerkednünk, tudnunk kell „használni” egymást. Amíg nem vagyok tisztában mindezzel, nem hiszem, hogy be tudok engedni valakit az életembe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hugh Jackman Guinness-világrekorder

  Hugh Jackman Guinness-világrekorder

  Az ausztrál színész először 2000-ben tűnt fel Farkas szerepében az X-Men – A kívülállók című moziban, ami annyit tesz, hogy Hugh Jackman 16 éven keresztül bújt sikeresen Rozsomák bőrébe a 2017-es Logan című filmmel bezárólag.

 • Curtist elhagyta menyasszonya a drog miatt

  Curtist elhagyta menyasszonya a drog miatt

  Curtis tegnap bepótolta az elmaradt interjúját Balázséknál. A rapper elárulta: miután barátai után menyasszonya, Kriszti is elhagyta, rájött, muszáj leszoknia.

 • Nyugtatózza magát Khloe

  Nyugtatózza magát Khloe

  Khloe Kardashiant annyira megviselte, hogy kislánya édesapja Tristan Thompson megcsalta őt húga, Kylie legjobb barátnőjével Jordyn Woods-al, hogy pánikrohamot és sokkot kapott.