2020. január 18., szombat
Piroska

Belföld

Venezuelába szöktette apja a Teréz körúti robbantót

Kisgyermekként apja Dél-Amerikába szökött a Teréz körúti robbantóval és testvérével. P. László és húga Dorottya így évekig hazájától több ezer kilométerre, Venezuelában nevelkedett – tudta meg a Lokál.

A Lokál információi szerint 2001-ben az akkor 7 éves fiúval, és 4 éves kislánnyal Dél-Amerikába, azon belül is Venezuelába, szökött idősebb P. László. Akkor nemzetközi körözést is kiadtak ellenük. Úgy tudjuk az apa azután döntött amellett, hogy a gyerekekkel együtt egy másik kontinensre menekül, hogy nem tudott megegyezni a gyerekek felügyeleti jogáról a kicsik anyjával.


Budapest, 2016. október 21. A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2016. október 21.
A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Idősebb P. László ezután évekig maradt a dél-amerikai kontinensen a kis Lacival és Dorottyával. Hazatérve telepedtek le Zala megyei Karmacson, ahol a családfő egy rövid ideig polgármester is volt. Feltehetően a fiúgyermeket viselte meg jobban az egész herce-hurca, erre utal legalábbis, hogy míg a környezete magába forduló, zárkózott embernek ismeri a 23 éves fiatalt, addig 18 éves húga egy jó nevű fővárosi egyetem hallgatója.

 

terez koruti robbanto P Laszlo elfogasa Keszthely TEK

Mint ismert szeptember 24-én egy akkor még ismeretlen férfi bombát robbantott a fővárosi Teréz körúton. A detonáció során két rendőr súlyosan megsérült ők azóta elhagyhatták a kórházat. 26 nap után, szerda délután Keszthelyen fogták el az elkövetéssel gyanúsított


Előzetes letartóztatásba helyezte a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság – ismertette a Fővárosi Törvényszék szóvivője újságírókkal a helyszínen.

Póta Péter azt mondta, hogy kiemelkedően súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják a terheltet, több emberen, hivatalos személy sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével. Emiatt akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható vele szemben.
A szóvivő kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a gyanúsított a bíróság előtt nem tett vallomást, meg sem szólalt.

Kapcsolódó Cikkek