EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Extra

Veszélybe került Rékasi Károly megélhetése

Egyre aggasztóbb hírek látnak napvilágot a színészről, akinek egészségi állapota nem javul, anyagi nehézségekkel küzd, ráadásul tévés és színpadi szerepeitől is jó időre el kellett búcsúznia. Rékasi mégsem esik kétségbe, és ha kell, árufeltöltőként vállal munkát, hogy családját eltartsa.

Kertészkedés Rékasi Károllyal, virágültetés, hobbikertek, (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kertészkedés Rékasi Károllyal, virágültetés, hobbikertek,
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A lavinát Rékasi Károly életében tavalyi motorbalesete indította el. Sérült lába sehogy sem akar rendbe jönni, hiába a sok műtét és kezelés, bakteriális fertőzés nehezíti a gyógyulását, ráadásul az egyik lába megrövidült. Emiatt még az öngyilkosság is megfordult a fejében, amit nemrég a Best magazinnak vallott be. A testi-lelki nehézségek mellett pedig anyagi gondok is nehezítik a színész életét.


– 15 hónapja munkaképtelen vagyok, nem tudnak alkalmazni, így a tartalékaim elég jelentősen megcsappantak. Még a baj beállta előtt szét kell néznem, hogy hol tudok munkát találni. Most egy szinkronstúdióban kaptam lehetőséget, de ha ez nem adódott volna, keresnék bármi mást, amire alkalmas vagyok. Ha árufeltöltéssel tudnék pénzt keresni, akkor azt csinálnám – árulta el a színész a Lokálnak, akit ezután arról kérdeztünk, nem érezné-e rosszul magát, ha sikeres színészként tejet, kenyeret, ásványvizet pakolna egész nap.

– Nem azért hoztam példaként az árufeltöltést, mert ezt tartom a legalja munkának, hanem azért, mert ha azzal tudnék foglalkozni, akkor azt csinálnám. Ilyen egyszerű. Nincs különbség munka és munka között! Nincs olyan, hogy alsóbb- vagy felsőbbrendű munka, csak munka van. Le a kalappal azok előtt, akik manapság munkát keresnek, vállalnak, és eltartják magukat. Hogy valaki sok tanulással szerzett tudással keresi a kenyerét, vagy odaáll, és teherautót rakod, nekem mindegy, tisztelem, és kész – szögezte le a színész, aki mindezek mellett nagyon fájlalja, hogy egyelőre a szerepeit sem veheti vissza.


– Két mankóval elég nehéz lenne játszani a színpadon, de amint teljesen meggyógyultam, visszavárnak, és újra ott dolgozom! – tette hozzá a színész, aki az elmúlt időszakban párjára, Pikali Gerdára a legnehezebb pillanatokban is mindenben számíthatott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek