EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Aktuális

A Viszkis cellájában őrzik a körúti robbantót

Több dél-amerikai országban is élt apjával és testvérével a Teréz körúti robbantó – erről P. László anyja beszélt a Lokálnak. Az is kiderült, hogy a robbantó ugyanabban a cellában raboskodik, ahol annak idején a Viszkis rabló.

Teréz körúti robbantó fotó: Csudai Sándor

Teréz körúti robbantó /Fotó: Csudai Sándor

A Lokál elsőként számolt be róla, hogy a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. Lászlót és testvérét gyerekkorukban az édesapjuk Dél-Amerikába szöktette.


– Csodálatos öt és fél évet töltöttünk Uruguayban. Meg kellett mentenem őket, nem véletlenül ítélte nekem a bíróság Lacit és Dorottyát – állította a Bestnek P. László édesapja, idősebb P. László, aki szerint Uruguayban szép életük volt, a tenger mellett laktak. Erre másképp emlékszik a robbantó édesanyja, V. Andrea.

– A férjem Dél-Amerikában is országról országra vándorolt, hogy a hatóság ne találja meg és hozza haza a gyerekeimet – mondta a Lokálnak a nő. Hozzátette, tíz éve nem látta a fiát, nem tudja, milyen ember vált belőle. Utoljára a gyermekelhelyezési per során látta a gyerekeit, amikor lemondott róluk. – Tudtam, hiába van érvényes papírom arról, hogy a gyerekeket én nevelhetem, ha odajárok hozzájuk, azzal sebeket okozok mindenkinek.


Eközben azt is megtudtuk: a szeptember 24-i merénylettel gyanúsított férfit jelenleg a Gyorskocsi utcai fogda szigorított részlegében őrzik, ugyanabban a cellában, ahol annak idején a Viszkis rablót.

Ambrus Attila a „Viszkis rabló” ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ambrus Attila a „Viszkis rabló”
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Én nyolc napig voltam ott. Egy négyszer nyolc méteres, téglalap alapú helyiség, középen ráccsal elválasztva. A külső felén egy asztal van paddal, amelyen éjjel-nappal két rendőr ül, és vigyáz a rács másik oldalán ülő rabra, akit emellett két kamerával is figyelnek. Az ajtót csak akkor lehet kinyitni, ha jelen van hat-hét rendőr. A cellában egyébként mindent rögzítettek, az ágy szinte a földön van, és mindent egy puha, gumiszerű anyaggal vontak be, hogy ne tehess kárt magadban – tudtuk meg Ambrus Attilától.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.