2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Zalaegerszeg

Csúcson Zala kedvence, az Egerszeg Rádió 95.1!

Mesébe illő az Egerszeg Rádió 95.1 története akkor, amikor rádiók születnek a semmiből, majd szűnnek meg akár a kiéleződő verseny, akár a politikai helyzet következtében.

A regionális rádiók részéről nagyot kell „durrantani” ahhoz, hogy átvegyék a vezető pozíciót az országos rádiókkal szemben, amikor átlagosan 5,6 millióan hallgatnak rádiót Magyarországon különböző eszközökön – telefonon, online, autóban, tévén vagy hagyományos készüléken. Az Egerszeg Rádió 95.1-nek alig egy év alatt mindez sikerült.


Egerszeg Rádió Fotó Inhof András

1 éves az Egerszeg Rádió
Fotó Inhof András

A hallgatók idén az Egerszeg Rádió 95.1-et választották a régió kedvencének! Jó döntés volt kiegészíteni a zalaegerszegi televíziót egy önkormányzati tulajdonú kereskedelmi rádióval. Hiányt pótolt, hiszen a városnak nem volt helyi frekvenciája. Nehéz volt azonnali tájékoztatást nyújtani akár útlezárásokról, változásokról, programokról, fontos eseményekről, érdekességekről. 2016-ban a zalai kereskedelmi rádió bizonyított, remek marketingportállá vált a régiót célzó promóciókhoz, kampányokhoz, hamar fantáziát láttak a reklámidőkben a kereskedői és szolgáltatói szférában.

Frauenhoffer Márta, a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője 12 órás élő műsorvezetésben gondolkodott a hétköznapokon, 4 óránkénti műsorváltásban, reggel 6-tól délután 18-ig. De hétvégén, szombat délelőtt és délután, valamint vasárnap délután sem maradt hang nélkül a város és környéke. Az adásról öttagú műsorvezetői stáb gondoskodik váltott adásidőkben, így különböző műsorvezetői dinamizmussal találkozhatnak a hallgatók egy-egy műsorban, vagyis minden műsorvezető van annyira profi, hogy az ébresztéstől rajtolva kívánságműsort vagy délutáni érdekességekkel, üdítő zenékkel fűszerezett ébren tartós négy órában a hallgatókat szórakoztassa. A stáb tagjai tapasztalt, vérbeli rádiósok, többen a korábbi Stúdió FM 96.3 műsorvezetői csapatát erősítették.


Egerszeg Rádió Fotó Inhof András

Egerszeg Rádió
Fotó Inhof András

Reggel a Vekker ébreszt, 10–14 óra között az À La Carte kívánságműsorban kérhetik a hallgatók a kedvenceket, utána 18 óráig a Helló, Egerszeg műsora kíséri haza a hallgatókat, azaz laza átvezetés az esti órákba. A továbbiakban hazai slágerek, majd magazinműsorok szólalnak meg a frekvencián, mint például minden hétfőn 19 órától a Turné könnyűzenei műsor sztárinterjúkkal turbózva, vagy a retrókedvelőknek csütörtökönként a Retró műhely, péntekenként a Mozaik műsorában a programajánló.  A Top 10-ben a legkedveltebb előadók, a Like-ban a zenei érdekességek debütálnak. Hétvégén a sportkedvelőknek szól a Lelátó, a kultúrakedvelőknek a Koktél kulturális magazin, és a Party Mania Radió Show sem maradhat el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.