2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb Zalaegerszeg

Csúcson Zala kedvence, az Egerszeg Rádió 95.1!

Mesébe illő az Egerszeg Rádió 95.1 története akkor, amikor rádiók születnek a semmiből, majd szűnnek meg akár a kiéleződő verseny, akár a politikai helyzet következtében.

A regionális rádiók részéről nagyot kell „durrantani” ahhoz, hogy átvegyék a vezető pozíciót az országos rádiókkal szemben, amikor átlagosan 5,6 millióan hallgatnak rádiót Magyarországon különböző eszközökön – telefonon, online, autóban, tévén vagy hagyományos készüléken. Az Egerszeg Rádió 95.1-nek alig egy év alatt mindez sikerült.


Egerszeg Rádió Fotó Inhof András

1 éves az Egerszeg Rádió
Fotó Inhof András

A hallgatók idén az Egerszeg Rádió 95.1-et választották a régió kedvencének! Jó döntés volt kiegészíteni a zalaegerszegi televíziót egy önkormányzati tulajdonú kereskedelmi rádióval. Hiányt pótolt, hiszen a városnak nem volt helyi frekvenciája. Nehéz volt azonnali tájékoztatást nyújtani akár útlezárásokról, változásokról, programokról, fontos eseményekről, érdekességekről. 2016-ban a zalai kereskedelmi rádió bizonyított, remek marketingportállá vált a régiót célzó promóciókhoz, kampányokhoz, hamar fantáziát láttak a reklámidőkben a kereskedői és szolgáltatói szférában.

Frauenhoffer Márta, a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője 12 órás élő műsorvezetésben gondolkodott a hétköznapokon, 4 óránkénti műsorváltásban, reggel 6-tól délután 18-ig. De hétvégén, szombat délelőtt és délután, valamint vasárnap délután sem maradt hang nélkül a város és környéke. Az adásról öttagú műsorvezetői stáb gondoskodik váltott adásidőkben, így különböző műsorvezetői dinamizmussal találkozhatnak a hallgatók egy-egy műsorban, vagyis minden műsorvezető van annyira profi, hogy az ébresztéstől rajtolva kívánságműsort vagy délutáni érdekességekkel, üdítő zenékkel fűszerezett ébren tartós négy órában a hallgatókat szórakoztassa. A stáb tagjai tapasztalt, vérbeli rádiósok, többen a korábbi Stúdió FM 96.3 műsorvezetői csapatát erősítették.


Egerszeg Rádió Fotó Inhof András

Egerszeg Rádió
Fotó Inhof András

Reggel a Vekker ébreszt, 10–14 óra között az À La Carte kívánságműsorban kérhetik a hallgatók a kedvenceket, utána 18 óráig a Helló, Egerszeg műsora kíséri haza a hallgatókat, azaz laza átvezetés az esti órákba. A továbbiakban hazai slágerek, majd magazinműsorok szólalnak meg a frekvencián, mint például minden hétfőn 19 órától a Turné könnyűzenei műsor sztárinterjúkkal turbózva, vagy a retrókedvelőknek csütörtökönként a Retró műhely, péntekenként a Mozaik műsorában a programajánló.  A Top 10-ben a legkedveltebb előadók, a Like-ban a zenei érdekességek debütálnak. Hétvégén a sportkedvelőknek szól a Lelátó, a kultúrakedvelőknek a Koktél kulturális magazin, és a Party Mania Radió Show sem maradhat el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.