EUR: 326,26 Ft
CHF: 288,90 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Külföld

Az elnök meggyilkolására buzdított az újságíró, rászállt az FBI

Hatalmas botrányt váltott ki Monisha Rajesh, a The Guardian újságírójának egy Twitter-üzenete, amit azt követően posztolt, miután bejelentették Donald Trump győzelmét.

Az újságíró azt írta közösségi oldalára, hogy itt az ideje egy merényletre az elnök ellen. Itt természetesen Donald Trumpra célzott. A bejegyzés akkora port kavart az interneten, hogy szinte futótűzként terjedt az írásáról készült képernyőfotó. Monisha a botrány kirobbanása után hiába törölte bejegyzését, addigra már rengeteg mentés készült arról. Igen, itt újra képbe jön az a sokak számára könnyen feledhető tény, hogy ami egyszer a világhálóra kikerül, az nagy valószínűséggel ott is marad.


Az újságíró ellen az elmúlt 48 órában annyi bejelentés, feljelentés érkezett, hogy már az FBI és a titkosszolgálat is rászállt a nőre, ugyanis bejegyzésében a “president” megnevezést használta, ami jelen esetbe még Obamára értendő annak ellenére, hogy ő újonnan megválasztott utódjára gondolt. Így a megfogalmazás miatt még súlyosabb jogi szankciókra számíthat. Az elnök ellen merényletet vizionálni, vagy akár csak uszítani, elég komoly bűncselekménynek számít Amerikában. Monisha egyébként már nem csak a bejegyzést, hanem a teljes profilját is törölte a közösségi oldalról.

Monisha Rajesh ezzel a bejegyzéssel okozott botrányt a neten /Fotó: Twitter-Reddit

Monisha Rajesh ezzel a bejegyzéssel okozott botrányt a neten /Fotó: Twitter-Reddit

Kapcsolódó Cikkek