EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Aktuális

Elárverezik Blaha Lujza aktalbumát

Fémlemezes sokszorosítási eljárással, heliográfiával készült aktképeket tartalmaz az az 1902-ben megjelent album, amelyben Blaha Lujza saját kezű aláírása található. Bár a hamarosan kalapács alá kerülő ritkaságról nem bizonyított, hogy a színészlegendáé volt (igaz, nem is zárható ki), a kikiáltási ár is mindössze 30 ezer forint.

De a Darabanth Aukciósház nagyárverésén ennél húzósabb tételek is akadnak: Széchenyi István eddig ismeretlen 1848-as levele 360 ezer forinthoz közelít az online árverésen.


Gyenis János aktmappa DARABANTH AUKCIÓSHÁZ

Gyenis János aktmappa DARABANTH AUKCIÓSHÁZ

– A „fehér holló ritkaságú” iratot, amelyet 1848-ban kis példányszámban Grimm Vince nyomtatott Pesten, sokan meg akarják szerezni – mondta a Lokálnak Csonka Krisztián, az aukciósház igazgatója. Nem lepődnének meg félmillió forint feletti leütés esetén sem.

Zrínyi Ilona levele DARABANTH AUKCIÓSHÁZ

Zrínyi Ilona levele 1680-ból DARABANTH AUKCIÓSHÁZ

Ezt a határt Zrínyi Ilona 1680. szeptember 24-én, Munkácson írt levele már meg is haladta, és ugyanilyen nagyságrendű összegre számítanak azért az 1998-as 2000 forintosért, amely az egyik oldalán hiányosan jött ki a pénzjegynyomdából, de elkerülte a megsemmisítést. A téteket november 26-ig lehet megtenni.

Kapcsolódó Cikkek