EUR: 317,97 Ft
CHF: 280,60 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Aktuális

Elárverezik Blaha Lujza aktalbumát

Fémlemezes sokszorosítási eljárással, heliográfiával készült aktképeket tartalmaz az az 1902-ben megjelent album, amelyben Blaha Lujza saját kezű aláírása található. Bár a hamarosan kalapács alá kerülő ritkaságról nem bizonyított, hogy a színészlegendáé volt (igaz, nem is zárható ki), a kikiáltási ár is mindössze 30 ezer forint.

De a Darabanth Aukciósház nagyárverésén ennél húzósabb tételek is akadnak: Széchenyi István eddig ismeretlen 1848-as levele 360 ezer forinthoz közelít az online árverésen.


Gyenis János aktmappa DARABANTH AUKCIÓSHÁZ

Gyenis János aktmappa DARABANTH AUKCIÓSHÁZ

– A „fehér holló ritkaságú” iratot, amelyet 1848-ban kis példányszámban Grimm Vince nyomtatott Pesten, sokan meg akarják szerezni – mondta a Lokálnak Csonka Krisztián, az aukciósház igazgatója. Nem lepődnének meg félmillió forint feletti leütés esetén sem.

Zrínyi Ilona levele DARABANTH AUKCIÓSHÁZ

Zrínyi Ilona levele 1680-ból DARABANTH AUKCIÓSHÁZ

Ezt a határt Zrínyi Ilona 1680. szeptember 24-én, Munkácson írt levele már meg is haladta, és ugyanilyen nagyságrendű összegre számítanak azért az 1998-as 2000 forintosért, amely az egyik oldalán hiányosan jött ki a pénzjegynyomdából, de elkerülte a megsemmisítést. A téteket november 26-ig lehet megtenni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.